Ισπανία: Ο Sancez απέρριψε νέα πρόταση του Podemos για συγκυβέρνηση, αφού συνομίλησε με τον Iglesias

Ισπανία: Ο Sancez απέρριψε νέα πρόταση του Podemos για συγκυβέρνηση, αφού συνομίλησε με τον Iglesias
Ισπανία: Ο Sancez απέρριψε νέα πρόταση του Podemos για συγκυβέρνηση
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας P. Sanchez απέρριψε απόψε (12/9) την τελευταία πρόταση του Podemos για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού για μια δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, δηλώνοντας ωστόσο ότι παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ξανά.
Σύμφωνα με μια πηγή του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο Sanchez συνομίλησε απόψε τηλεφωνικά με τον ηγέτη του Podemos P. Iglesias με σκοπό να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μίλησαν αφότου κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τον Ιούλιο, εν μέσω αμοιβαίων αλληλοκατηγοριών.
Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν τις εκλογές του Απριλίου, χωρίς όμως να εξασφαλίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Αν δεν καταφέρουν να βρουν συμμάχους για να κυβερνήσουν μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθούν νέες εκλογές, οι τέταρτες μέσα σε μια τετραετία, για τις 10 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής επικοινωνίας τους, ο Iglesias έκανε μια πρόταση συγκυβέρνησης, βασισμένη σε εκείνη που είαν υποβάλει τον Ιούλιο οι Σοσιαλιστές, σύμφωνα με πηγές του Podemos.
Στην περίπτωση που, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, το Σοσιαλστικό κόμμα δεν είναι ικανοποιημένο από τη συμφωνία, το Podemos θα αποσυρθεί αλλά θα στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας του Sanchez.
Ο Sanchez απέρριψε την προσφορά λέγοντας ότι η έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κομμάτων αποκλείει την πιθανότητα συγκυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS