Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας… επιστρέφει στη ΔΕΘ ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - Η ΝΔ χρησιμοποιεί τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει

Ο Τσίπρας… επιστρέφει στη ΔΕΘ ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - Η ΝΔ χρησιμοποιεί τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει
Επίθεση στην κυβέρνηση για τα εργασιακά αναμένεται να εξαπολύσει ο Αλ. Τσίπρας
Στον «τόπο του εγκλήματος» εκεί που είχε ανακοινώσει πριν από πέντε χρόνια το διαβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας.
Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονταν στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες για την προετοιμασία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ αυτή τη φορά ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πρέπει να επιτρέψει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να οικειοποιηθεί τα πεπραγμένα της προηγούμενης διακυβέρνησης.
Σε αυτό το σκηνικό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ καθώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα επιχειρήσει συνολικά να αρθρώσει το νέο της πολιτικό λόγο για όλα τα μείζονα ζητήματα καθώς και να δώσει το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση. Αιχμή στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, αναμένεται να αποτελέσουν τα εργασιακά και η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης, όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου να ακυρώσει κεκτημένα των εργαζομένων.
Ένα δείγμα γραφής άλλωστε, αναδεικνύεται και από την κριτική που ασκεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αναφορικά με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και δη τα εργασιακά.
Συνεπώς, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να εστιάσει το ενδιαφέρον του και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας επισημαίνοντας ότι με το αναπτυξιακό ν/σ που φέρνει η κυβέρνηση, καταργείται το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπροσθέτως, όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μην εφαρμόζουν τις κλαδικές συμβάσεις και να μειώνουν μισθούς και δικαιώματα, επικαλούμενες οικονομικές δυσλειτουργίες.
Ακόμη, στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Τσίπρα αναμένεται να βρεθούν και όσα προβλέπονται στο αναπτυξιακό για την αδήλωτη εργασία.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζουν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με το εν λόγω ν/σ, μειώνεται   το πρόστιμο για αδήλωτη εργασία στην περίπτωση πρόσληψης του εργαζόμενου.
Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν, καταργείται η υποχρέωση του εργοδότη για αναγνώριση και καταβολή ενσήμων τριών μηνών αναδρομικά στον αδήλωτο εργαζόμενο.
Και ουσιαστικά, δημιουργείται αντικίνητρο για να προσλαμβάνονται νόμιμα οι εργαζόμενοι.
Στην πράξη οι επιχειρήσεις θα δουλεύουν με αδήλωτους εργαζόμενους και εφόσον τους πιάσει ο έλεγχος θα τους προσλαμβάνουν νόμιμα χωρίς να επισείεται καμία ιδιαίτερη τιμωρία.
Ο Αλέξης Τσίπρας που μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα έχει συνάντηση με την κίνηση Πολιτών για την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, θα δει τον πρώην δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη αλλά και το νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα ενώ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με Παραγωγικούς φορείς Βορείου Ελλάδας.
Το Σάββατο θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΗELEXPO ΔΕΘ και στη συνέχεια με το Σωματείο Εργαζομένων και θα περιοδεύσει στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ. Ενώ το βράδυ στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Την Κυριακή θα «πέσει» η αυλαία της πρώτης επίσκεψης του κ. Τσίπρα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης