Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Οι αγορές υποτιμούν τους κινδύνους από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Blackstone: Οι αγορές υποτιμούν τους κινδύνους από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Η Blackstone προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι από τον εμπορικό πόλεμο θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι
Προειδοποίηση προς τους επενδυτές για τους κινδύνους του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας απηύθυνε η Blackstone, τονίζοντας ότι επικρατεί υπερβολική αισιοδοξία.
Ειδικότερα, ο Joseph Zidle από την Blackstone υποστηρίζει ότι ο εμπορικός πόλεμος πιθανόν να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές.
Αυτό σημαίνει ότι η επίδραση στην οικονομία και στις χρηματοοικονομικές αγορές θα «είναι μεγαλύτερη από ό,τι εκτιμούν οι περισσότεροι».
«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα προετοιμάζονται για μια μεγαλύτερη περίοδο αβεβαιότητας» δήλωσε στο CNBC.
Σημειώνεται ότι χθες (12/9/2019), ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη για έβδομη συνεχόμενη μέρα, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα.
Σύμφωνα με τον Zidle ο εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να έχει συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Όπως εξήγησε, πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει πολύπλοκες αλυσίδες παραγωγής που επεκτείνονται σε μεγάλο αριθμό χωρών.
Κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποσοτικά ο ακριβής αντίκτυπος ενός εμπορικού πολέμου.
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θα μπορούσε να επεκτείνει τον εμπορικό πόλεμο σε άλλες χώρες όπως η Ευρώπη και το Μεξικό, κάτι που -σύμφωνα με τη Blackstone θα εντείνει τις πιέσεις στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης