Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild κατά Draghi: Ο «κόμης Draghila» αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Γερμανών

tags :
Bild κατά Draghi: Ο «κόμης Draghila» αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Γερμανών
Μία ημέρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω το αρνητικό επιτόκιο στο -0,50%, η Bild παρομοιάζει τον Draghi με τον…κόμη Δράκουλα
Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild, κατηγορώντας τον κεντρικός τραπεζίτη ότι αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Γερμανών καταθετών.
Μία ημέρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω το αρνητικό επιτόκιο στο -0,50%, η Bild παρομοιάζει τον Draghi με τον…κόμη Δράκουλα.

Image

Οι Γερμανοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις των αρνητικών επιτοκίων στις τράπεζές τους, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακυλίσουν το κόστος στους καταθέτες.
Μάλιστα, ο Draghi απάντησε χθες στην κριτική που δέχεται η ΕΚΤ, απευθύνοντας συστάσεις στη Γερμανία για τη δημοσιονομική της πολιτική.
«Ο τρόμος για τους Γερμανούς καταθέτες συνεχίζεται», αναφέρει η Bild.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοφιλής γερμανική εφημερίδα στρέφει τα πυρά της στον πρόεδρο της ΕΚΤ.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη η Bild χάρισε στον Draghi ένα πρωσικό κράνος από το 1871, προκειμένου να δείξει την εμπιστοσύνη της ότι ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης θα μείνει πιστός στη γερμανική πειθαρχεία.
Ο Draghi τοποθέτησε το κράνος σε ένα ράφι στο γραφείο του, όπως υπενθυμίζει το Reuters.
Την οργή των Γερμανών απηχούν οι δηλώσεις του Helmut Schleweis, προέδρου της γερμανικής ένωσης καταθετών, ο οποίος σχολίασε ότι τα μέτρα της ΕΚΤ προκαλούν περισσότερη ζημιά, παρά βοηθούν.
Τους καταθέτες έσπευσε να καθησυχάσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Ωστόσο ο Joachim Wuermeling, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, δήλωσε ότι σύντομα το κόστος των αρνητικών επιτοκίων θα επιβαρύνει τους καταθέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης