Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν σε πιο «καθαρά» αυτοκίνητα

Merkel: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν σε πιο «καθαρά» αυτοκίνητα
Merkel προς αυτοκινητοβιομηχανίες: Επενδύστε σε πιο καθαρά αυτοκίνητα
Η Γερμανία και οι αυτοκινητοβιομηχανίες της βρίσκονται αντιμέτωπες με «Ηράκλειο Άθλο» προκειμένου να πετύχουν τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουν τεθεί για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε η καγκελάριος Angela Merkel στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Απευθυνόμενη σε στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών η καγκελάριος τόνισε πως οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν μειωθεί σε όλους τους κλάδους της γερμανικής οικονομίας με εξαίρεση τις μετακινήσεις, όπου το επίπεδο παραμένει πεισματικά στάσιμο.
«Κάθε φορά που βγάζαμε πιο εργονομικά αυτοκίνητα […] ο όγκος της κυκλοφορίας αυξανόταν», είπε, όπως μεταδίδει το Associated Press.
Η κ. Merkel κάλεσε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν περισσότερους πόρους στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα είναι προσιτά στο μέσο νοικοκυριό, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Το Βερολίνο έχει θέσει ως στόχο την μείωση των βλαβερών εκπομπών κατά 40% σε σχέση με το 1990 έως το 2020, και τουλάχιστον κατά 55% έως το 2030.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ριζική αναμόρφωση του ενεργειακού μείγματος με στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θα πρέπει να παράγουν το 65% της απαιτούμενης ενέργειας έως το τέλος της επόμενης δεκαετίας.
Η φήμη των γερμανικών εταιρειών, ειδικά της Volkswagen, έχει αμαυρωθεί από το σκάνδαλο «Dieselgate».
Η κ. Merkel σημείωσε πως οι καταναλωτές απλούστατα δεν εμπιστεύονται πλέον τις αυτοκινητοβιομηχανίες όταν υποστηρίζουν πως παράγουν οχήματα που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Η επίσκεψη της κ. Merkel στην Φρανκφούρτη συνοδεύτηκε από την απόπειρα ενός διαδηλωτή να την πλησιάσει, αν και τον σταμάτησε το προσωπικό ασφαλείας.
Ο δράστης φορούσε μπλούζα με το έμβλημα της Greenpeace και το σύνθημα «δολοφόνος του κλίματος», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ακτιβιστές ήταν παρόντες σε πολλές παρουσιάσεις αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης