Τελευταία Νέα
Διεθνή

Holzmann (ΕΚΤ): Η Lagarde πρέπει να αναθεωρήσει τον υψηλό στόχο που έχει τεθεί για τον πληθωρισμό

Holzmann (ΕΚΤ): Η Lagarde πρέπει να αναθεωρήσει τον υψηλό στόχο που έχει τεθεί για τον πληθωρισμό
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας έχει χαρακτηρίσει πολύ υψηλό τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό
Υπέρ της στρατηγικής αναθεώρησης της πολιτικής της ΕΚΤ, με την ανάληψη της προεδρίας από την Christine Lagarde τάσσεται ο νέος διοικητής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Robert Holzmann.
O 70χρονος οικονομολόγος που ανέλαβε τη διοίκηση της αυστριακής κεντρικής τράπεζας από τον Ewald Nowotny στις αρχές Σεπτεμβρίου επανέλαβε το αίτημά του περί μείωσης του στόχου για τον πληθωρισμό που έχει θέσει η ΕΚΤ χαρακτηρίζοντας πολύ υψηλό πλέον το 2%.
«Καθώς η δυναμική του πληθωρισμού μας βρίσκεται στο 1,5%, γιατί δεν θέσαμε ως στόχο το 1,5%;» διερωτήθηκε μιλώντας στο Bloomberg.
«Γιατί θέλουμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, πολλά μέτρα για να περάσουμε από 1,5% σε 2%, αν στο 1,5% έχουμε σταθερότητα αλλά με πολύ χαμηλότερο κόστος;» συνέχισε ο Holzmann.
Εξάλλου ο Holzmann ανήκει στην ομάδα των αξιωματούχων της ΕΚΤ που αντιτίθετο στην απόφαση του προέδρου της Ευρωτράπεζας Mario Draghi για την επανενεργοποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης την Πέμπτη (12/9).
Η Lagarde αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα τον Νοέμβριο σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι κεντρικές τράπεζες επιχειρούν την αναζωογόνηση του πληθωρισμού και διερωτώνται, εάν θα μπορούσαν να συνεισφέρουν οι μικροί στόχοι, είτε προς τα πάνω είτε προ τα κάτω.
Ο Olivier Blanchard, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, τάχθηκε υπέρ του διπλασιασμού του στόχου της FED στο 4%.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης