Κεφαλογιάννης: Ουσιαστική στήριξη όσων επενδύουν με σοβαρότητα στον κλάδο του τουρισμού

Κεφαλογιάννης: Ουσιαστική στήριξη όσων επενδύουν με σοβαρότητα στον κλάδο του τουρισμού
"Ο τουρισμός αποτελεί σήμερα την κύρια πηγή ανάπτυξης", σύμφωνα με τον Γ. Κεφαλογιάννη
«Από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει ειλικρινή πρόθεση, για ουσιαστική στήριξη σε όσους επενδύουν με σοβαρότητα στον κλάδο τουρισμού», υπογράμμισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Κεφαλογιάννης.
Μάλιστα, ο υφυπουργός θεωρεί τη σύσκεψη των Συνδέσμων Ξενοδόχων της Κρήτης με επίκεντρο τον ΒΟΑΚ και τις υποδομές στην Κρήτη που διεξήχθη σήμερα, ως ευκαιρία να εξετασθεί μεθοδικά και ουσιαστικά η εξέλιξη και πολύπλευρη συμβολή του τουριστικού τομέα στο νησί όπου, κατά τον ίδιο, «ο τουρισμός αποτελεί σήμερα την κύρια πηγή ανάπτυξης και έναν εκ των σημαντικότερων κλάδων της τοπικής οικονομίας».
Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη,  ο οποίος λόγω προγραμματισμένης θεσμικής επίσκεψης του στο εξωτερικό δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση, «η διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα των νέων αγορών, οι ανακατατάξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου, οι οικονομικές μεταβολές στις μεταφορές, οι νέες μορφές προώθησης του τουριστικού προϊόντος, καθώς και οι διαφοροποιήσεις στη φορολογική πολιτική έναντι ανταγωνιστικών χωρών, καθιστούν την τουριστική αγορά της Κρήτης επιρρεπή στις δομικές ανακατατάξεις».
Κατά τον ίδιο, «η πολύπλευρη συμβολή του τουριστικού τομέα στο νησί μας είναι αδιαμφισβήτητη.
Η συνολική συνεισφορά της τουριστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας Κρήτης στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας, καθιστά σήμερα αναγκαία τη διεκδίκηση, ενός καλύτερου επενδυτικού περιβάλλοντος, την υλοποίηση ουσιαστικών υποδομών, βελτιώσεις στο χωροταξικό σχεδιασμό καθώς και ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο, ως βασικές συλλογικές μας διεκδικήσεις».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS