Ιταλία: «Πόλεμο φθοράς» μέσω δημοψηφισμάτων αρχίζει ο Salvini – Χαρακτηρίζει προδότες τα στελέχη του M5S

Ιταλία: «Πόλεμο φθοράς» μέσω δημοψηφισμάτων αρχίζει ο Salvini – Χαρακτηρίζει προδότες τα στελέχη του M5S
Bέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία εμφανίζεται ο Salvini
Η Lega θα επιδιώξει να προκαλέσει αλλεπάλληλα δημοψηφίσματα σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της, Matteo Salvini, καταγγέλλοντας ως «προδότες» τους πρώην εταίρους του, το Κίνημα 5 Αστέρων.
Σε ομιλία του στην πόλη Ποντίντα, στη Λομβαρδία, δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία.
«Με χαρά αφήνω τα επτά υπουργεία στους προδότες, επειδή θα τα πάρουμε πίσω με τόκο σε μερικούς μήνες», είπε απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόταν στα υπουργεία που είχε το κόμμα του στην κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, η οποία κατέρρευσε τον Αύγουστο.
Η νέα κυβέρνηση, στην οποία παραμένει πρωθυπουργός ο ανεξάρτητος καθηγητής  Giuseppe Conte, στηρίζεται από το M5S και τους Σοσιαλδημοκράτες (PD).
«Θα προκαλέσουμε αυτούς τους προδότες που είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους . Τους επόμενους μήνες, θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού», συνέχισε, υποσχόμενος να προκαλέσει δημοψηφίσματα με αντικείμενο τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου που ίσως καταστήσει δυσκολότερο για τη Lega να ανέλθει στην εξουσία στο μέλλον.
Ο Salvini θέλει επίσης να γίνει δημοψήφισμα, αν η κυβέρνηση συνασπισμού προσπαθήσει να ακυρώσει το διάταγμα που πέρασε ο ίδιος και απαγορεύει τον ελλιμενισμό στα πλοία που διασώζουν μετανάστες.
Για να γίνει δημοψήφισμα στην Ιταλία πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500.000 υπογραφές.
«Αν αγγίξουν το διάταγμα ασφαλείας, τότε δεν θα μαζέψουμε 500.000 υπογραφές αλλά 5 εκατομμύρια για να υπερασπιστούμε τα ιερά σύνορα του έθνους μας», είπε.
Ο Σαλβίνι έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στη Ρώμη στις 19 Οκτωβρίου, σε μια «γιορτή εθνικής υπερηφάνειας», όπως την αποκαλεί.
 
Σταθερό προβάδισμα για τη Lega

Σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί στην Ιταλία η Lega/
Ειδικότερα, σε έρευνα της Winpoll η Lega προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 34% ενώ ακολουθεί το κυβερνητικό πλέον κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23% και απώλεια μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 16% και επίσης απώλειας μίας μονάδας.
Σημαντική άνοδο με 9% καταγράφει το εθνικιστικό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» ενώ η Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Belrusconi συγκεντρώνει 7%.


Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS