Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία ετοιμάζει επενδύσεις 50 δισ. ευρώ κατά της κλιματικής αλλαγής

Η Γερμανία ετοιμάζει επενδύσεις 50 δισ. ευρώ κατά της κλιματικής αλλαγής
Γερμανία: Ετοιμάζεται να ρίξει 50 δισ. ευρώ στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
Ένα επενδυτικό πακέτο ύψους 50 δισ. ευρώ ετοιμάζει το Βερολίνο, σε μία προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στα σχέδια της χώρας για μείωση των ρυπογόνων εκπομπών και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, προσπαθούν να καταλήξουν σε μία κοινή θέση για το ακριβές ύψος του πακέτου και τις δράσεις που αυτό θα περιλαμβάνει.
Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και θα συνεχιστούν έως και την προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Τα όσα θα αποφασιστούν από τα δύο κόμματα θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, αεροπορικές και άλλους μεγάλους ρυπαντές, αλλά και όσους επενδύουν στην ανάπτυξη της πράσινης τεχνολογίας. Στόχος πέραν του πρακτικού αποτελέσματος της μείωσης των εκπομπών είναι να σταλεί και το μήνυμα ότι η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής δεν αντιβαίνει, αλλά πηγαίνει χέρι- χέρι με την ανάπτυξη.
Η Γερμανία είναι μία χώρα, που ενώ σε επίπεδο ρητορικής ηγείται της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής, στην πράξη κατηγορείται ότι έχει μείνει πίσω.
Οι πυρκαγιές που σάρωσαν το ανατολικό τμήμα της χώρας και οι θερμοκρασίες ρεκόρ κατά το καλοκαίρι ήταν μεταξύ των παραγόντων που οδήγησαν τους ψηφοφόρους στο να τιμωρήσουν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στις τοπικές εκλογές και να απογειώσουν τη στήριξη για τους Πρασίνους.
Επιπλέον, οι έρευνες γνώμης αποκαλύπτουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει υποσκελίσει την μετανάστευση ως κορυφαία ανησυχία των Γερμανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης