Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετος ο Bill Gates της Microsoft στην «διάλυση των Big Tech»

tags :
Αντίθετος ο Bill Gates της Microsoft στην «διάλυση των Big Tech»
"Νόμιμο το φορολογικό σύστημα για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας", λέει ο Bill Gates
Ο Bill Gates εξακολουθεί να αντιτίθεται στην "διάλυση" των Big Tech (Google, Amazon, Facebook, Apple και Microsoft) από τις ρυθμιστικές αρχές.
Ο ιδρυτής της Microsoft θεωρεί ότι η αναθεώρηση των όρων του ανταγωνισμού από τις ρυθμιστικές αρχές ουσιαστικά δημιουργεί περισσότερες εταιρείες που "συμπεριφέρονται άσχημα".
Ο Bill Gates δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι είναι καλύτερο να διορθωθούν συγκεκριμένες πρακτικές παρά να ζημειωθούν οι εταιρείες.
Ο Gates επίσης υιοθέτησε μια μικτή προσέγγιση στην φορολογία. Συμφώνησε με τους τεχνολογικούς κολοσσούς ότι το ισχύον φορολογικό σύστημα είναι απολύτως νόμιμο, όμως θεωρεί πως κάποιοι κανόνες πρέπει να αλλάξουν εφόσον οι αρχές θέλουν να αφαιρέσουν κίνητρα για την ελαχιστοποίηση των φόρων.
Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι οι καινοτομία των μεγάλων εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας πρέπει να διασφαλιστεί, κάτι το οποίο δεν θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
Άλοοι βέβαια θα διαφωνούσαν, όπως η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Elizabeth Warren, η οποία στο πολιτικό της πρόγραμμα εστιάζει στους τεχνολογικούς κολοσσούς, θεωρώντας πως "η ανάπτυξη της χώρας ανταμείβει μόνο το πλουσιότερο 1% του συνολικού πληθυσμού".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης