Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbus: Ο Trump «πυροβολεί τον εαυτό του» με τους δασμούς

Airbus: Ο Trump «πυροβολεί τον εαυτό του» με τους δασμούς
Προειδοποίηση της Airbus στον Donald Trump
Η Airbus προειδοποιεί τον Donald Trump ότι "πυροβολεί" τον εαυτό τους με την επιβολή των δασμών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Guillame Faury τόνισε πως οι αμερικανικοί δασμοί μπορεί να λειτουργήσουν ως εμπόδιο στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Donald Trump έχει προειδοποιήσει για δασμούς εν είδει τιμωρίας στην Ε.Ε., εντείνοντας την κόντρα του με την Airbus.
Ο επικεφαλής της Airbus έχει προειδοποιήσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι δασμοί για την ευρωπαϊκή αεροπορική επιχείρηση θα αντισταθμιστούν πλήττοντας τους Αμερικανούς εργαζόμενους και ανεβάζοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών.
Μετά από 15 χρόνια αμοιβαίων κατηγοριών σχετικά με τις αθέμιτες επιδοτήσεις για την Airbus της Ευρώπης και τη Boeing της Αμερικής, η Ουάσινγκτον και η ΕΕ φαίνεται τώρα ότι θα προχωρήσουν σε μία άτυπη εμπορική σύγκρουση τις προσεχείς εβδομάδες.
Ο Guillaume Faury, απάντησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν μπροστά σε "πολύ αρνητικές συνέπειες" εάν "χτυπήσουν" με τους δασμούς ευρωπαϊκά προϊόντα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αλυσίδες εφοδιασμού είναι αλληλένδετες.
"Στην Airbus, το 40% των προμηθειών των εμπορικών αεροσκαφών αγοράζεται από την αλυσίδα εφοδιασμού των Η.Π.Α.", δήλωσε ο Faury στο POLITICO. "Νομίζω ότι δεν θα ήταν συνεπές να εφαρμόζουμε δασμούς σε αεροσκάφη που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ για να εξυπηρετήσουν τον κλάδο των ΗΠΑ βασιζόμενοι, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ. θα είναι επιζήμια για τους ΚΑΕ [κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού] και θα είναι πολύ επιζήμιο για τις αεροπορικές εταιρείες και για τις οικονομίες τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ ".
Εξάλλου πολλές αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αεροσκάφη της Airbus.
Ο CEO της Airbus τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με αντίποινα από την Ευρώπη.
"Πιστεύουμε ότι σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα η Boeing θα χτυπηθεί περισσότερο από την Airbus λόγω των δασμών. Όπως και να'χει οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και για τις δύο μεριές", είπε ο Faury.
Η Airbus εκτιμά ότι υπέστη ζημιές ύψους 15 έως 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις επιδοτήσεις που έλαβε η Boeing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης