Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Trump: Δεν σκοπεύω ούτε και θέλω να συναντηθώ με τον πρόεδρο του Ιράν

Trump: Δεν σκοπεύω ούτε και θέλω να συναντηθώ με τον πρόεδρο του Ιράν
Αρνητικός ο Trump στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ιρανό πρόεδρο Hassan Rouhani
Ο Donald Trump, μετά και τα τελευταία γεγονότα, δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Ιρανό πρόεδρο Rouhani στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα (17/9) ότι δεν επιθυμεί να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του κατά την διάρκεια της Γ.Σ. του ΟΗΕ την ερχόμενη εβδομάδα (24 & 25 Σεπτεμβρίου), καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών αυξάνονται.
Μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco το περασμένο Σαββατοκύριακο (14 & 15 Σεπτεμβρίου), ο Trump κατηγόρησε ανοιχτά το Ιράν λέγοντας ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.
"Δεν θέλω να συναντήσω τον Rouhani. Δεν νομίζω ότι είναι έτοιμοι για συνάντηση ακόμα, αλλά κάποια στιγμή θα είναι. Ποτέ δεν αποκλείω τίποτα, τώρα όμως προτιμώ να μην τον συναντήσω", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αντιστοίχως αρνητικός στο ενδεχόμενο συνάντησης εμφανίζεται και ο Rouhani.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών οξύνθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του πετρελαίου και τις αμερικανικές αιτιάσεις περί ανάμειξης της Τεχεράνης στην υπόθεση της Aramco. Μάλιστα ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενέι απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα συνάντησης με τις ΗΠΑ.
Όλα αυτά όταν την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν σημάδια σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών, με μία συνάντηση στο πλαίσιο του ΟΗΕ να μην μοιάζει τόσο απίθανη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης