Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία παρατείνει για 6 μήνες το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία παρατείνει για 6 μήνες το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Σαουδική Αραβία
Η Merkel επιθυμούσε την παράταση και μετά τον Σεπτέμβριο - Δημοσκόπηση δείχνει πως το 81% των Γερμανών αντιτίθεται στην πώληση όπλων σε κράτη που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Υεμένη
Την παράταση της απαγόρευσης εξαγωγής εξοπλιστικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία έως τις 31.3.2020 αποφάσισε σήμερα το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.
Ήδη χθες η Καγκελάριος Angela Merkel είχε αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμούσε την παράταση του εμπάργκο και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και έληγε η περίοδος αποκλεισμού.
Περιορισμοί είχαν αρχικά επιβληθεί λόγω του ρόλου της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο της Υεμένης, ενώ το εμπάργκο επιβλήθηκε πέρυσι, μετά την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στην Τουρκία.
Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση Greenpeace παρέδωσε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ψήφισμα με 10.000 υπογραφές υπέρ της παράτασης του αποκλεισμού.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 81% των Γερμανών αντιτίθεται στην πώληση όπλων σε κράτη που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Υεμένη.
Οι γερμανικοί κανονισμοί εξαγωγών όπλων απαγορεύουν άλλωστε την πώληση σε εμπόλεμες περιοχές ή σε χώρες όπου διαπιστώνεται καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης