Τον Μάιο 2020 αναμένεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας

Τον Μάιο 2020 αναμένεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας
Τον Μάιο ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου και Ελλάδας
Με στόχο να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής με την Ελλάδα από τον Μάιο του 2020, το υφυπουργείο ναυτιλίας προωθεί όλες τις προπαρασκευαστικές διεργασίες ώστε να ανάψει το πράσινο η ΕΕ, αναφέρει η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου.
Σε απάντηση μετά από ερώτημα βουλευτού, αναφέρει ότι απώτερος σκοπός είναι να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός αρχές του νέου έτους.
Παράλληλα, εξηγεί ότι πρόθεση του υφυπουργείου ναυτιλίας είναι όπως σε στενή συνεργασία με το γραφείο του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ετοιμαστεί πλήρως τεκμηριωμένο αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο οποίο θα πρέπει να δίνονται τα απαιτούμενα συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες ενώ για να επιταχυνθεί η διαδικασία θα αρχίσει και η επεξεργασία των όρων του διαγωνισμού, η οποία συνεπάγεται εντατική εργασία και διαβούλευση με συντελεστές και φορείς του τομέα της ναυτιλίας (Κυπριακό Ναυτικό Επιμελητήριο και Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών).
Επιπρόσθετα, απαιτείται να γίνουν διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις με το υπουργείο ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής της Ελλάδας.
Εξηγεί επίσης ότι το υφυπουργείο έχει εκπονήσει μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με τα ευρήματα της το υφυπουργείο είναι τώρα σε θέση να στοιχειοθετήσει σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), καθώς επίσης να ετοιμάσει τους σχετικούς όρους του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί για την επαναλειτουργία της γραμμής μετά τη σχετική έγκριση της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS