Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για Novartis: Έλλειψη στοιχείων δεν σημαίνει αθωότητα - Δημιουργήθηκε μια κατασκευασμένη ιστορία περί σκευωρίας.

Κατρούγκαλος για Novartis: Έλλειψη στοιχείων δεν σημαίνει αθωότητα - Δημιουργήθηκε μια κατασκευασμένη ιστορία περί σκευωρίας.
Ο κ. Κατρούγκαλος «κατηγορεί» τον κ. Σαμαρά ότι θέλησε να δημιουργήσει μια ποινική υπόθεση, στην αρχική φάση ακόμα του σκανδάλου Novartis, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εμπλεκόμενους δικαστικούς
Σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, άφησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι από τη στιγμή που υπάρχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, έπρεπε να αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή» είπε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.
«Τα βέλη μας», συνέχισε, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, «δεν στρέφονται επ'αυτού, ούτε κατά της δικαιοσύνης.
Στρέφονται κατά του κ. Σαμαρά, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μια ποινική υπόθεση, στην αρχική φάση ακόμα του σκανδάλου Novartis, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εμπλεκόμενους δικαστικούς.
Γιατί σας θυμίζω δεν είχε ασκήσει μηνύσεις μόνο κατά των πολιτικών αλλά και κατά των δικαστών, κάτι πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά».
«Η εκτίμησή μας είναι, ότι απέναντι σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο, όπως της Novartis, δημιουργήθηκε μια κατασκευασμένη ιστορία περί σκευωρίας.
Για να μην κάνει καλά η δικαιοσύνη τη δουλειά της και να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός», είπε ο πρώην υπουργός.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η έλλειψη στοιχείων δεν ισοδυναμεί με αθωότητα.
«Πολλές φορές τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν ενοχή.
Θυμόσαστε ότι ο Αλ Καπόνε πήγε φυλακή, όχι για αυτά που έχει κάνει, αλλά για φοροδιαφυγή», πρόσθεσε και συνέχισε: «Πολλές φορές υποθέσεις διερευνώνται και δε βρίσκονται στοιχεία γιατί τα στοιχεία είναι καλυμμένα.
Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε αυτή την περίπτωση και δεν το αποκλείω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης