Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Μεταβλητότητα με αυξημένο όγκο συναλλαγών λόγω τριπλής λήξης παραγώγων και αναδιάρθρωσης δεικτών FTSE

tags :
ΧΑ: Μεταβλητότητα με αυξημένο όγκο συναλλαγών λόγω τριπλής λήξης παραγώγων και αναδιάρθρωσης δεικτών FTSE
Δεν υπάρχουν αλλαγές για τις ελληνικές μετοχές αλλά αναμένονται εκροές λόγω αύξησης του ποσοστού συμμετοχής της Σ.Αραβίας και της Κίνας
Η τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων αλλά και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.
Οι αναλυτές περιμένουν αυξημένη μεταβλητότητα αλλά και εκροές (22-25 εκατ. ευρώ) λόγω των δεικτών.
Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν αλλαγές για τις ελληνικές μετοχές αλλά αναμένονται εκροές λόγω αύξησης του ποσοστού συμμετοχής της Σ.Αραβίας και της Κίνας.
Από την άλλη, τα συμπεράσματα από το road show του Λονδίνου είναι θετικά με τα στελέχη της αγοράς να σημειώνουν πως το κλίμα για τις ελληνικές μετοχές παραμένει θετικό.
Στο επίκεντρο αναμένεται να παραμείνουν οι τράπεζες, αλλά και η Lamda λόγω της πρόσφατης ανακοίνωσης για αύξηση κεφαλαίου, ενώ λόγω ρουμανικών δημοσιευμάτων για τμηματικό ενδιαφέρον στις δραστηριότητες του ΟΤΕ, εκτιμάται ότι θα φέρει και τη συγκεκριμένη μετοχή στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα και αυξημένους όγκους συναλλαγών λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων (συμβόλαια και δικαιώματα λήγουν σήμερα)

Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει τη μετριοπαθή ανοδική της κίνηση

Beta
Η διατήρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σε χαμηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις από την ολοκλήρωση του road show στου ΧΑ στο Λονδίνο και από την άλλη η ενδεχόμενες εκροές λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE, θα δώσει μικτές τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση και με τη μεταβλητότητα να είναι στα ενδεχόμενα.
Το θετικό κλίμα για τις ελληνικές μετοχές παραμένει σε ισχύ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης