Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνητική συμφωνία στη Γερμανία για την τιμή του άνθρακα - Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά της κλιματικής αλλαγής

Κυβερνητική συμφωνία στη Γερμανία για την τιμή του άνθρακα - Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά της κλιματικής αλλαγής
Η τιμή εκκίνησης του Διοξειδίου του άνθρακα θα ανέλθει στα 30 ευρώ ανά τόνο
Σε συμφωνία κατέληξαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, σε ότι αφοράτα μέτρα για το κλίμα, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η τιμή εκκίνησης του Διοξειδίου του Ανθρακα -η οποία ήταν και το πλέον ακανθώδες ζήτημα των διαπραγματεύσεων- θα ανέλθει στα 30 ευρώ ανά τόνο και, όπως μεταδίδει η Handelsblatt, κάτι τέτοιο θα σημάνει αύξηση των τιμών του πετρελαίου και της βενζίνης κατά 10%.
Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο και σε ολόκληρη τη Γερμανία βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικές διαδηλώσεις για το κλίμα, με κεντρικό σύνθημα «Οι ψευτολύσεις σας δεν αρκούν πια».
 
Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Χιλιάδες μαθητές αναμένεται να συμμετάσχουν στις σημερινές διαδηλώσεις και δρώμενα που προγραμματίζονται στις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη, όπως το Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις, απαιτώντας άμεση δράση για την προστασία του πλανήτη.
Το εθνικό Δίκτυο Μαθητών για το Κλίμα της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να λάβουν χώρα πάνω από 200 δρώμενα και κινητοποιήσεις και κάλεσε τους μαθητές της χώρας να απέχουν από τα μαθήματά τους προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.
Γύρω στις 13.00 (τοπική ώρα) οι μαθητές σκοπεύουν να βάλουν τα ξυπνητήρια τους να ηχήσουν και ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να βάλουν την ίδια ώρα σε λειτουργία τους συναγερμούς προειδοποίησης φωτιάς σε ένδειξη υποστήριξης στη διαμαρτυρία.
Τις σημερινές διαμαρτυρίες έχουν ανακοινώσει ότι υποστηρίζουν τα εργατικά συνδικάτα TUC και Unite, όπως και η Ένωση πανεπιστημίων και κολλεγίων. Η περιβαλλοντική ομάδα Extinction Rebellion, που στη διάρκεια της χρονιάς είχε πραγματοποιήσει δεκάδες διαμαρτυρίες, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της στη μαθητική διαδήλωση, στην οποία θα συμμετέχει με παράλληλα δρώμενα. Κάποιες επιχειρήσεις υποστηρίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων τους στη διαδήλωση, όπως η εταιρία ρούχων Patagonia που έκλεισε τα καταστήματά της για να διευκολύνει τη συμμετοχή τους.
Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία περιορίζει τους διαδηλωτές σε μία συγκεκριμένη περιοχή του Ουέστμινστερ - και σε καμία άλλη του Λονδίνου - και προειδοποίησε ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Στο μεταξύ, η Extinction Rebellion σκοπεύει αύριο να προχωρήσει σε διαμαρτυρία στο Ντόβερ, κλείνοντας το λιμάνι για τέσσερις ώρες, στο πλαίσιο της κινητοποίησης «Καθόλου φαγητό σε έναν πλανήτη που πεθαίνει».
Την Κυριακή, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε ότι θα κλείσει δρόμος στο κέντρο του Λονδίνου καθώς και 340 μικρότερες οδοί που θα μετατραπούν σε παιχνιδότοπους.
Στη σημερινή μεγάλη διαδήλωση αναμένεται να μιλήσει ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της συνόδου για την κλιματική αλλαγή, στις 23 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης