Μιχαηλίδου (υφυπ. Εργασίας): Έρχεται ψηφιακή κάρτα εργασίας για κάθε εργαζόμενο

Μιχαηλίδου (υφυπ. Εργασίας): Έρχεται ψηφιακή κάρτα εργασίας για κάθε εργαζόμενο
«Eίναι μια κάρτα για να μην κρατούν αιχμάλωτους οι εργοδότες τους εργαζομένους τους» επισήμανε η υφπουργός Εργασίας
Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας, όπως τόνισε η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου.
«Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις πλέον, αντί να βασιζόμαστε μόνο στις κλασικές μεθόδους επιτήρησης, θα υπάρχει μια ψηφιακή κάρτα, έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να αποζημιώνεται για τις ώρες και, πολύ περισσότερο, τις υπερωρίες που έχει κάνει στον τόπο εργασίας του.
Ουσιαστικά είναι μια κάρτα για να μην κρατούν αιχμάλωτους οι εργοδότες τους εργαζομένους τους», ανέφερε η υφυπουργός σε  συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής»
Ακόμη, η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι «κανένα επίδομα δεν κόβεται» και σημείωσε ότι ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί ότι τα επιδόματα που ήδη παρέχονται να λαμβάνονται από όσους τα έχουν ανάγκη.
«Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζουμε και το ενιαίο μητρώο δικαιούχων, για να είναι σαφές πόσα και ποια επιδόματα εισπράττει κάποιος», τόνισε.
Όσον αφορά για το επίδομα των 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού και τα εισοδηματικά κριτήρια, υπογράμμισε ότι θα εξαιρεθούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS