Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας στην πλατεία Ταχρίρ, μετά τις διαδηλώσεις κατά του Sisi

Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας στην πλατεία Ταχρίρ, μετά τις διαδηλώσεις κατά του Sisi
Οι διαδηλωτές ζήτησαν την αποχώρηση του Sisi από την εξουσία
Δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας αναπτύχθηκαν το Σάββατο (21/9/2019) στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μία ημέρα αφότου στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah al - Sisi.
Ομάδες της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας θεάθηκαν να ποτίζουν, με ένα όχημα που εκτοξεύει νερό υπό πίεση, τους κήπους της πλατείας.
Η Ταχρίρ ήταν το επίκεντρο της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Hosni Mubarak το 2011.
Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Καΐρου το βράδυ της Παρασκευής. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης μερικές δεκάδες συγκεντρωμένους στην Αλεξάνδρεια, τη Μαχάλα, τη Δαμιέττη και το Σουέζ.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του πρώην στρατηγού που ανέλαβε την εξουσία το 2014, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου, ισλαμιστή προέδρου  Mohammed Morsi.
Σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον 74 άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι σήμερα τουλάχιστον 20 οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας είχαν σταθμεύσει γύρω από την πλατεία και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί υποβάλλονταν σε έλεγχο.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που οι άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους και δεν θα είναι η τελευταία», είπε ένας πολιτικός αναλυτής, σημειώνοντας ότι «κανένας δεν φώναζε ‘’ψωμί, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη’’, όπως το 2011» αλλά αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή ζητούσαν την αποχώρηση του Sisi από την εξουσία.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS