Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jens Flosdorff, Eric Mamer και Dana Spinant, η ηγετική επικοινωνιακή ομάδα της Κομισιόν και της Von der Leyen

Jens Flosdorff, Eric Mamer και Dana Spinant, η ηγετική επικοινωνιακή ομάδα της Κομισιόν και της Von der Leyen
Ένας Γερμανός, ένας Γάλλος και μία Ρουμάνα αποτελούν θα καθορίζουν την επικοινωνιακή πολιτική της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η νέα Πρόεδρος της επιτροπής Von der Leyen αποκάλυψε σήμερα τα τρία στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας της νέας Επιτροπής της ΕΕ, τον Jens Flosdorff ως εκτελεστικό σύμβουλο επικοινωνίας και ΜΜΕ της Κομισιόν και της Προέδρου, τον Eric Mamer ως επικεφαλής εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν και την Dana Spinant ως Αναπληρώτρια εκπρόσωπο.

Ο Jens Flosdorff, είναι Γερμανός με 15ετή εμπειρία στην πολιτική επικοινωνία, είναι σήμερα μέλος της μεταβατικής ομάδας της Προέδρου.
Διετέλεσε διευθυντής επικοινωνίας στα γερμανικά υπουργεία άμυνας και κοινωνικών υποθέσεων τα τελευταία δέκα χρόνια.
Προηγουμένως, υπηρέτησε ως αναπληρωτής και επικεφαλής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικογενειακών υποθέσεων (2005-2009) και αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου κοινωνικών υποθέσεων της Κάτω Σαξονίας (2004-2005).
Σε όλες αυτές τις θέσεις, ο Jens Flosdorff συνεργάστηκε στενά με την Ursula von der Leyen.
Πριν από την καριέρα του στο δημόσιο τομέα, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Ανόβερο μεταξύ 2000 και 2004.

Ο Γάλλος Eric Mamer, είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την ανταγωνιστικότητα και για το ευρωπαϊκό εξάμηνο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Επιτροπής.
Η 25ετής εμπειρία του στην Επιτροπή καλύπτει διάφορους τομείς πολιτικής και θέσεις διαχείρισης και επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων ως αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου του Επιτρόπου Günther H. Oettinger (2012-2016) για την ενέργεια και τα ψηφιακά θέματα, προϊστάμενος μονάδας στις Γενικές Διευθύνσεις Προϋπολογισμού και Επικοινωνίας (2005-2012) και εκπρόσωπος δύο Ευρωπαίων Επιτρόπων (1999-2004).

Η Dana Spinant, Ρουμάνα υπήκοος, είναι σήμερα διευθύντρια προϋπολογισμού, επικοινωνίας και γενικών υποθέσεων στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Επιτροπής.
Νωρίτερα, ήταν επικεφαλής της μονάδας για την παράνομη μετανάστευση (2015-2017) και της πολιτικής για τα ναρκωτικά (2010-2014).
Πριν από την πρόσληψή της στην Επιτροπή, η Dana Spinant εργάστηκε για 15 χρόνια στη δημοσιογραφία, μεταξύ άλλων ως συντάκτρια και αναπληρώτρια εκδότης της European Voice (2002-2009), αναπληρώτρια συντάκτης της EUobserver.com (2001-2002), καθώς και διευθύντρια ειδήσεων και ανταποκρίτρια των Βρυξελλών για διάφορα ρουμανικά τηλεοπτικά κανάλια.
Οι Eric Mamer και Dana Spinant θα ξεκινήσουν στις νέες θέσεις τους μόλις αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η Επιτροπή υπό την νέα πρόεδρο Ursula von der Leyen, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου 2019.
Η σημερινή ομάδα της υπηρεσίας του εκπροσώπου παραμένει υπεύθυνη μέχρι το τέλος της θητείας της επιτροπής Juncker.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης