Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leadsom (υπ. Επιχειρήσεων Μ. Βρετανίας): Χαμένη υπόθεση η Thomas Cook

tags :
Leadsom (υπ. Επιχειρήσεων Μ. Βρετανίας): Χαμένη υπόθεση η Thomas Cook
Τα 200 εκατομμύρια λίρες είναι μια υποεκτίμηση των ποσών που χρειαζόταν η Thomas Cook είπε η Βρετανίδα υπουργούς
Χαμένη υπόθεση χαρακτήρισε την περίπτωση της Thomas Cook η υπουργός Επιχειρήσεων της Μ. Βρετανίας, Andrea Leadsom, επισημαίνοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος διάσωσης της καθώς θα ήταν σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων να δοθούν κεφάλαια σε μια επιχείρηση που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της.
«Ακούγονται κάθε είδους φήμες, το γεγονός είναι ότι τα 200 εκατ. είναι μια υποεκτίμηση αυτού που θα χρειαζόταν η Thomas Cook απλά και μόνο για μια πολύ μικρή περίοδο, για τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες.
Η Thomas Cook καθυστερεί με το να προσπαθεί να εξυπηρετήσει χρέος ύψους 1,7 δισεκ. και θα ήταν σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων να δοθούν χρήματα άσκοπα για μια χαμένη υπόθεση» ανέφερε μιλώντας στο Sky News η Leadsom, η οποία υποστήριξε ότι ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία αφερεγγυότητας να επισπεύσει τις έρευνες για τα διοικητικά στελέχη και τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση της εταιρείας.
«Απλά και μόνο για να επιβεβαιωθεί εάν υπήρξε πράγματι κάποια παρατυπία, εάν που θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά και να αποτρέψει αυτή την καταστροφή» υπογράμμισε η Leadsom.
Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian αναφέρει ότι μια ομάδα Ισπανών ξενοδόχων σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό για τη διάσωση της Thomas Cook σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις συνέπειες για τον τουρισμό τους από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Thomas Cook.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο δεν προχώρησε διότι η κυβέρνηση Johnson δεν ήταν διατεθειμένη να υποστηρίξει με εγγυήσεις το εν λόγω χρηματοδοτικό πακέτο.
Παράλληλα δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο επιτίθενται στη διοίκηση της Thomas Cook κατηγορώντας την ότι αν και η εταιρεία όδευε προς την καταστροφή, εκείνοι καρπώνονταν υπέρογκα ποσά ως bonus.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης