Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron, Merkel και Johnson στηρίζουν τον Trump στις κατηγορίες προς το Ιράν - "Το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στην Aramco"

Macron, Merkel και Johnson στηρίζουν τον Trump στις κατηγορίες προς το Ιράν -
Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία κατηγορούν το Ιράν για τις επιθέσεις στην Σαουδική Αραβία
Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία στηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει προς το Ιράν για τις επιθέσεις στην Saudi Aramco.
Σήμερα, 24/9, ο Emmanuel Macron, η Angela Merkel και ο Boris Johnson, πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Οι τρεις ηγέτες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, καλώντας το Ιράν να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα.
"Είναι σαφές για μας ότι το Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτή την επίθεση. Δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση. Υποστηρίζουμε διεξαγόμενες έρευνες για να καθορίσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες ", ανέφερε η ανακοίνωση των τριών.
"Έφτασε η ώρα να δεχτεί το Ιράν διαπραγματεύσεις για ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο για το πυρηνικό του πρόγραμμα καθώς και για θέματα που σχετίζονται με την περιφερειακή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος πυραύλων".
Η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζει να οξύνεται. Μετά τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, ο Trump κατηγόρησε ευθέως το Ιράν.
Από την μεριά της η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες και παράλληλα έχει δηλώσει πως δεν θα επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά καθώς, διά στόματος του Ιρανού ΥΠΕΞ, Javad Zarif "η Ευρώπη δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του 2015".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης