Τελευταία Νέα
Διεθνή

EBA: Ξεκινά η τακτική πανευρωπαϊκή άσκηση διαφάνειας για τις τράπεζες

EBA: Ξεκινά η τακτική πανευρωπαϊκή άσκηση διαφάνειας για τις τράπεζες
Ξεκινά η πανευρωπαϊκή άσκηση διαφάνειας για τις τράπεζες
Την έναρξη της τακτικής πανευρωπαϊκής άσκησης διαφάνειας για τις τράπεζες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority, EBA), αναφέροντας παράλληλα ότι τα αποτελέσματα της άσκησης θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωση της, αναφέρει πως οι ασκήσεις διαφάνειας διεξάγονται σε ετήσια βάση και αποτελούν μέρος των προσπαθειών της EBA για την παρακολούθηση των κινδύνων και των τρωτών σημείων και για την ενίσχυση της πειθαρχίας της αγοράς.
Προσθέτει ότι το Νοέμβριο του 2019, μαζί με την Έκθεση Αξιολόγησης Κινδύνων (RAR), θα δημοσιοποιήσει μέχρι και 2,2 εκατομμύρια δεδομένα, περίπου 130 τραπεζών της ΕΕ.
Τα στοιχεία, σύμφωνα με την EBA, θα καλύπτουν τις κεφαλαιακές θέσεις, τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, τα ποσά ανοίγματος κινδύνου, τα ανοίγματα έναντι κρατικών ομολόγων και την ποιότητα του ενεργητικού.
Η EBA αναφέρει ότι, όπως και στο παρελθόν, η άσκηση βασίζεται αποκλειστικά σε δεδομένα εποπτείας, τα οποία θα περιορίσουν στο ελάχιστο το βάρος για τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης