Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ουάσιγκτον «πάγωσε» στρατιωτική βοήθεια 400 εκατ. δολ. για την Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον «πάγωσε» στρατιωτική βοήθεια 400 εκατ. δολ. για την Ουκρανία
Ο Donald Trump «πάγωσε» στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο
Εντολή για πάγωμα στρατιωτικής βοήθειας ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, μερικές ημέρες πριν από την επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky, στη διάρκεια της οποίας φέρεται ότι του ζήτησε να διεξαγάγει έρευνες γύρω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Joe Biden, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι εφημερίδες «Washington Post» και «New York Times» ανέφεραν χθες το βράδυ, επικαλούμενες υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, πως τις ημέρες πριν από την τηλεφωνική συνδιάλεξη ο Ρεπουμπλικάνος είχε διατάξει τον αρχηγό του επιτελείου του να αναστείλει τη χορήγηση στην Ουκρανία στρατιωτικής βοήθειας ύψους περίπου 400 εκατ. δολαρίων.
Οι αξιωματούχοι έλαβαν την οδηγία να πουν στους κοινοβουλευτικούς πως το «πάγωμα» αυτό συνδέεται με «μια διυπηρεσιακή διαδικασία», χωρίς να δώσουν άλλες πληροφορίες, αναφέρει η «Washington Post».
Ο Donald Trump αρνήθηκε κατηγορηματικά χθες πως άσκησε πίεση στην Ουκρανία προσπαθώντας να βλάψει τον πολιτικό αντίπαλό του, τον Joe Biden, και απέρριψε την απειλή να αρχίσει διαδικασία για την καθαίρεσή του, παρά τα όλο και πιο πιεστικά αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση που διατυπώνονται από τους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς.
«Δεν άσκησα καμιά πίεση» στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Donald Trump μιλώντας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Ο Joe Biden και ο γιος του είναι διεφθαρμένοι», κατήγγειλε επαναλαμβάνοντας αναπόδεικτες φήμες σχετικά με μια υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία και με πιέσεις σε έναν εισαγγελέα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη επιβεβαιώσει πως μίλησε το καλοκαίρι με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky γι’ αυτή την υπόθεση αναφέροντας ρητά τον Joe Biden και τον γιο του, ο οποίος εργαζόταν από το 2014 για έναν ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου.
Η αντιπολίτευση υποψιάζεται πως κατά τη συνομιλία αυτή ο Donald Trump επωφελήθηκε της θέσεώς του για να πιέσει τον Volodymyr Zelensky να διατάξει έρευνες σχετικά με τον Joe Biden, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης κυρίως η στρατιωτική βοήθεια.
Η νέα αυτή υπόθεση τροφοδοτεί τις εκκλήσεις από τις τάξεις των Δημοκρατικών οι οποίοι ζητούν να αρχίσει διαδικασία με στόχο την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης