Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook της Frigoglass - Στο «B-» η αξιολόγηση

tags :
S&P: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook της Frigoglass - Στο «B-» η αξιολόγηση
Αναβαθμίζονται οι προοπτικές της Frigoglass από την S&P
Σε σταθερές -από αρνητικές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης της Frigoglass η S&P, επιβεβαιώνοντας σε «Β-» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Όπως σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, η Frigoglass έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο επιχειρηματικό της σχέδιο, πετυχαίνοντας αύξηση των εσόδων και επέκταση των περιθωρίων κέρδους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 -το σύνολο των πωλήσεων του ομίλου αυξήθηκε κατά περίπου 16%.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, η εταιρεία έχει επίσης εκποιήσει επιτυχώς τις ζημιογόνες δραστηριότητές της στον τομέα του γυαλιού με έδρα το Ντουμπάι.
Οι σταθερές προοπτικές δείχνουν ότι οι λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου ενδέχεται να παραμείνουν ανθεκτικές κατά τους επόμενους 12 μήνες και ο λόγος χρέους προς EBITDA να παραμείνει κάτω από 5x, ενώ η παραγωγή ταμειακών ροών είναι πιθανό να είναι ουδέτερη κατά το 2019.
Εκτιμούμε ότι η Frigoglass θα παρουσιάσει 2019 έσοδα ύψους περίπου 450 εκατ. ευρώ - 460 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε ετήσια αύξηση 7%-9% σε σχέση με πέρυσι. (…)
Οι προβλέψεις μας υποδηλώνουν ότι τα κέρδη θα επιβραδυνθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο, λόγω των εποχιακών επιδράσεων», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης