Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Θεοχάρη - Νοτοπούλου για την κατάρρευση της Thomas Cook

Κόντρα Θεοχάρη - Νοτοπούλου για την κατάρρευση της Thomas Cook
Ο κ. Θεοχάρης απαντά στις δηλώσεις Νοτοπούλου για την Thomas Cook 

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, σχετικά με την κατάρρευση της Thomas Cook.
Σε απάντησή του στις δηλώσεις της Κ. Νοτοπούλου, ο υπουργός αναφέρει ότι «τη στιγμή που αναγνωρίζεται απ' όλους πως η κυβέρνηση, το υπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις, η κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου επιλέγει να αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας.
Το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό».  
Ο κ. Θεοχάρης προσθέτει ακόμη πως «αν η κυρία Νοτοπούλου ήταν υπουργός Τουρισμού θα ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα.
Δυστυχώς για εκείνη και για το κόμμα από το οποίο προέρχεται, η κυβέρνηση έχει αλλάξει και η χώρα έχει μπει σε ομαλότητα.
Κάτι που έχει φανεί ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση στον τουριστικό κλάδο από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook».

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα η Κ. Νοτοπούλου

«Αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Τουρισμού, στις 25 Ιουλίου ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τον CEO του Oμίλου Thomas Cook, Peter Fankhauser» σχολιάζει με δήλωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό  αν γνώριζε τελικά για την κατάσταση στην Thomas Cook;
«Μάλιστα σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Τουρισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter και facebook), που αναπαρήγαγε επίσης από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε ότι »ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού", παρατηρεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Η ανάρτηση αυτή του Υπουργού αναπαράχθηκε σήμερα σε σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του αερολιμενάρχη του αεροδρομίου του Ηρακλείου ο οποίος μιλώντας στο Κρήτη TV δήλωσε ότι η Thomas Cook, είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας και είχαν γίνει προσυνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ήδη από τα τέλη Ιουλίου.
Eρωτάται ο κ. Υπουργός και τον καλούμε να διευκρινίσει :
1. Είχε ενημερωθεί από την διοίκηση της Thomas Cook και άρα γνώριζε στις 25 Ιουλίου λεπτομερώς για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ταξιδιωτικός όμιλος;
2. Εφόσον γνώριζε - όπως ο ίδιος παραδέχεται- , σε ποιες ενέργειες προχώρησε ο κ.Θεοχάρης με την ευθύνη της θέσης του ως Υπουργού Τουρισμού για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, που σήμερα, δύο μόλις μήνες μετά, υφίσταται ένα πρωτόγνωρο πλήγμα, με αλυσιδωτές ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία, στις θέσεις εργασίας, και στη βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης