Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνείται να πληρώσει για τις ειδήσεις στο Google News η Alphabet

tags :
Αρνείται να πληρώσει για τις ειδήσεις στο Google News η Alphabet
Αρνείται η Google να πληρώσει για τις ειδήσεις στο Google News
H Google δηλώνει ότι δεν θα πληρώνει για την προβολή ειδησεογραφικού περιεχομένου, σε μία πρώτη αντίδραση στην Οδηγία της ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα.
Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ενημέρωσε ότι θα εμφανίζει μόνο τίτλους και εικόνες επισκόπησης (thumbnails) των ειδησεογραφικών άρθρων από εκδότες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γαλλία, με στόχο να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της χώρας που θα εφαρμοστεί από τα τέλη του επόμενου μήνα.
Η απόφαση είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Google News σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, αφότου το μπλοκ πέρασε μία οδηγία, σύμφωνα με την οποία οι εκδότες έχουν τη δύναμη να χρεώνουν για την εμφάνιση ειδησεογραφικού περιεχομένου που έχει πνευματικά δικαιώματα, γνωστό ως «snippets», το οποίο εμφανίζεται δωρεάν σε μηχανές αναζήτησης.
Σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση η Google δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε άδειες για να προβάλει περισσότερο περιεχόμενο που έχει πνευματική ιδιοκτησία, αλλά αντ’ αυτού οι εκδότες θα επιλέγουν πόση πληροφορία -συμπεριλαμβανομένων των snippets- θέλουν να δείξουν στο Google News.
Η Γαλλία είναι το πρώτο μέλος της ΕΕ που θα εφαρμόσει την Οδηγία για το copyright.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης