Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (27 - 28/9) – Ομιλία Τσίπρα

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (27 - 28/9) – Ομιλία Τσίπρα
Πολλά τα καυτά ερωτήματα για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εργασίες σήμερα Παρασκευή 27/9 και αύριο Σάββατο 28/9 της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε αυτήν αναμένεται να συζητηθούν και ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για το ποιο θα είναι το στίγμα και η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν στις 13:30 με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα σηματοδοτήσει ένα διήμερο έντονων ζυμώσεων για το πώς τελικά θα εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς και το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η «ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του;
Θα διατηρήσει το σημερινό αριστερό ριζοσπαστικό πρόσημο του ενδεχομένως με πιο πλούσια οικολογικά χαρακτηριστικά ή θα μετακινηθεί πολιτικά προς το κέντρο σε μια προσπάθεια να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερους κεντρώους ψηφοφόρους;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι εξόχως καθοριστική.
Μια και από τη στιγμή που θα καθοριστεί το πολιτικό στίγμα και φυσιογνωμία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να πει σε ποιους πολίτες απευθύνεται, με τι πρόγραμμα, με τι στόχους και με τι μέσα να το επιτύχει.
Πρόκειται για ένα τεράστιο στοίχημα, από το οποίο βέβαια δεν μπορεί να λείπουν και τα τελευταία 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.
Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει πάντα ανοιχτό και το σενάριο περί εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση, γεγονός πάντως που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Για αυτό ίσως και το θέμα να παραπεμφθεί στο επόμενο συνέδριο του κόμματος με πιθανό ερώτημα τροποποίησης του καταστατικού, το οποίο σαφώς ορίζει ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από το συνέδριο.
Ένα ακόμα φλέγον ζήτημα που θα απασχολήσει τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής είναι αυτό της αύξησης των μελών του κόμματος προκειμένου να προωθηθεί όσο είναι δυνατόν η επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία.
Σημειώνεται πως την Κυριακή  29/9 στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιαστεί η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, το προσχέδιο της οποίας παρουσίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης