Ευρωζώνη: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις -6,5 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν

Ευρωζώνη: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις -6,5 μονάδες ο δείκτης της Κομισιόν
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (27/9) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Κομισιόν διαμορφώθηκε στις -6,5 μονάδες, έναντί επίσης -6,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος δείκτης για το σύνολο των σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε πτώση στις -6,4 μονάδες, έναντι -5,8 μονάδων τον Αύγουστο.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο δείκτες παρέμειναν υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακρόθεσμο μέσο όρο των -10,7 μονάδων (Ευρωζώνη) και -10 μονάδων (Ευρωπαϊκή Ένωση) αντίστοιχα.
Όσον αφορά τους δείκτες οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποχώρησαν αμφότεροι κατά -1,4 μονάδες, στις 101,7 μονάδες και 100 μονάδες αντίστοιχα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος κατέγραψε σημαντική πτώση στις -0,22 μονάδες, έναντι 0,12 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 0,11 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά την επιχειρηματική εμπιστοσύνη για τον βιομηχανικό υποχώρησε στις -8,8 μονάδες, έναντι -5,8 μονάδων τον Αύγουστο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -6 μονάδες.
Αντίθετα, ο αντίστοιχος δείκτης που σχετίζεται με τον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο της τάξεως των 0,3 μονάδων, στις 9,5 μονάδες συνολικά, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 9,4 μονάδες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS