Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Η πρόταση μας για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων έγινε με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα

tags :
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Η πρόταση μας για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων έγινε με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα
Να συμβουλευτεί ο Μητσοτάκης τον υπουργό του Γ. Γεραπετρίτη που κατέθεσε πρόταση στην ίδια κατεύθυνση με τη δική μας αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων αντισυνταγματική και βαθύτατα προσβλητική.
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζεται "αντισυνταγματική" και "προσβλητική" από τον κ. Μητσοτάκη, είναι το πόρισμα που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Επιτροπή που συστάθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα και εκπροσώπων των αρμόδιων ανεξάρτητων και δημόσιων αρχών.
Αντιθέτως, ήταν η  Ν.Δ. εκείνη που επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν το θέμα μόνο για επικοινωνιακούς και  μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς τελικά να το επιλύει» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μόνο κόμμα που κατέθεσε αναλυτική πρόταση, η οποία κατοχυρώνει πλήρως το δικαίωμα ψήφου όλων των συμπατριωτών μας που ζουν έξω από την Ελλάδα, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει προ πολλού χώρες με αντίστοιχο προφίλ διασποράς.
Ας συμβουλευτεί, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, τον υπουργό του κ. Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ως συντάκτης της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει καταθέσει πρόταση που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης