Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Όταν το «όχι» γίνεται «ναι» - Το τελευταίο στοίχημα της Μεγάλης Βρετανίας

Gatestone Institute: Όταν το «όχι» γίνεται «ναι» - Το τελευταίο στοίχημα της Μεγάλης Βρετανίας
Υπέρμαχοι και πολέμιοι του Brexit "συγκρούονται" στην Βρετανία για μία τελευταία φορά
Η τελευταία στροφή για έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φτάσει.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Boris Johnson παρανόμως ανέστειλε την λειτουργία του Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα ο Johnson κατηγορήθηκε ότι έδωσε εσκεμμένα λανθασμένες πληροφορίες στην βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου εκείνη να εγκρίνει την πρότασή του.
Η πλευρά Johnson ισχυρίζεται ότι ανέστειλε την λειτουργία του για να ανακοινώσει την ημερίσια διάταξή του με την Ομιλία της Βασίλισσας. Οι έξαλλοι Remainers, δηλαδή οι υπέρμαχοι της παραμονής στην Ε.Ε. ισχυρίζονται ότι έκλεισε το Κοινοβούλιο για να αποτρέψει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο εν όψει των σχεδίων του να εγκαταλείψει την Ευρώπη, με ή χωρίς συμφωνία. Η αναστολή εξόργισε τους εχθρούς του και ήταν η τελευταία κίνηση σε μία συνεχιζόμενη μάχη για αναστολή του Brexit. Η αντιπολίτευση αρνείται να αποδεχθεί την βούληση του λαού.
ο Εργατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον Jeremy Corbyn, ζήτησε την παραίτηση Johnson και ζήτησε νέες εκλογές. Ο κ. Johnson -αρνήθηκε να παραιτηθεί.
Η απόφαση των δικαστών ήταν ηχηρό "χαστούκι" για τον Johnson, αν και επιμένει πως η ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit ισχύει. Το στρατόπεδο του Bre-main, της παραμονής δηλαδή στην Ε.Ε., έχει κατορθώσει να αναστείλει την έξοδο εδώ και 3 χρόνια και έχει κερδίσει πάρα πολύ χρόνο.
Ο Bercow, αν και πρώην Συντηρητικός, κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Ο σκιώδης πρωθυπουργός Jeremy Corbyn, που αποκαλύπτει με σαφήνεια τα τελευταία γεγονότα, τα οποία έρχονται στην αρχή του ετήσιου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος στο Μπράιτον, είπε μετά την απόφαση: "Καλώ τον Μπόρις Τζόνσον να εξετάσει τη θέση του και να γίνει ο μικρότερος πρωθυπουργός που έχει ήταν ποτέ. "
Ο σκιώδης πρωθυπουργός Jeremy Corbyn, δήλωσε : "Καλώ τον Μπόρις Τζόνσον να εξετάσει τη θέση του και να γίνει ο πρωθυπουργός με την πιο σύντομη θητεία ".
Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν αναπόφευκτα, χαιρέτισαν την απόφαση του Δικαστηρίου να αναχαιρίσει την ετυμηγορία του λαού της Βρετανίας.
Ο Guy Verhofstadt υπογράμμισε: "Τουλάχιστον η δημοκρατία εφαρμόζεται και η δικαιοσύνη λειτουργεί ακόμα στην Βρετανία". Μάλλον και ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε την ειρωνεία της δήλωσής του.
Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αναγκαστεί να αποχωρήσει την αυτή την εβδομάδα, μολονότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτή η τακτική θα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους Remainers: αν οι συντηρητικοί κερδίσουν, έστω κι αν σημαίνει συμμαχία με το κόμμα Brexit του Nigel Farage.
Η αντιπολίτευση φαίνεται παρ 'όλα αυτά πρόθυμη να αναλάβει τα τυχερά παιχνίδια: εξαντλούνται εναλλακτικές μέθοδοι για να ανασταλούν οι διαδικασίες πολύ περισσότερο. Όλη αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί όχι αυτούς που θέλουν συμφωνία, αλλά εκείνους που θέλουν να αγνοήσουν εντελώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης