Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα, λόγω βασανιστηρίων από τις αρχές

Η ΕΕ επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα, λόγω βασανιστηρίων από τις αρχές
Η ΕΕ επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα
Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Βενεζουέλα έστειλε σήμερα (27/9) η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες κυρώσεις, εάν η κυβέρνηση του Nicolas Maduro δεν ορίσει το συντομότερο δυνατό χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, ενόσω η χώρα βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στην οικονομική κρίση.
Η Ε.Ε προχωράει σήμερα σε νέες κυρώσεις σε ακόμη επτά ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Βενεζουελάνου προέδρου.
Συνολικά, έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις θεωρήσεων εισόδου και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στην Ε.Ε. σε 25 αξιωματούχους της χώρας.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, τέσσερις από τους Βενεζουελάνους αξιωματούχους στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις συνδέονται με τον θάνατο του υποπλοιάρχου Rafael Acosta, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο, ενώ βρισκόταν υπό στρατιωτική κράτηση.
Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου.
Η Ουάσιγκτον καλεί την Ε.Ε. να τηρήσει σκληρότερη στάση έναντι του Μαδούρο, τον οποίο η Γαλλία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής κατηγορούν ότι διοικεί απολυταρχικά καθώς φουντώνει η πολιτική και οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα.
Οι ΗΠΑ και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Jouan Guaido, τον μοναδικό που εκτιμούν ότι μπορεί να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα.
Η ευρωπαϊκή διπλωματία ωστόσο επικεντρώνεται στις προσπάθειες διαπραγμάτευσης, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην κρίση μέσω νέων προεδρικών εκλογών.
Οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης