Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Brexit, αλλά δεν φαίνεται κανένα φως στο τούνελ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Brexit, αλλά δεν φαίνεται κανένα φως στο τούνελ
Με Barclay και Coveney συναντήθηκε ο Barnier αλλά η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι ελάχιστη
Συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου καθώς η προθεσμία για το Brexit λήγει.
Οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης στο "σίριαλ" Brexit φαίνεται να ξεθωριάζουν μετά και την σημερινή (27/9) συνάντηση του ειδικού διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, Michel Barnier με τον Βρετανό Stepehn Barclay και τον Ιρλανδό Simon Coveney.
Η Βρετανία κανονικά πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 5 εβδομάδες, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός, Boris Johnson θέλει να καταλήξει σε συμφωνία διαζυγίου πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 Οκτωβρίου.
Ο υπουργός Brexit, Stephen Barclay όμως, δεν έχει παρουσιάσει ακόμα κανένα κείμενο για τελική συμφωνία και η κλεψύδρα ααδειάζει.
"Νομίζω ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά μεταξύ των δύο πλευρών", δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Simon Coveney μετά τις συνομιλίες του με τον Barnier.
Ο Barclay υιοθέτησε έναν πιο αισιόδοξο τόνο μετά τη συνάντησή του, αλλά δεν μπόρεσε να μιλήσει για συγκεκριμένη πρόοδο.
"Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να προχωρήσουμε. Νομίζω ότι έρχεται η στιγμή της αλήθειας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, θα δούμε αν υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές", δήλωσε ο Barclay.
Αφού συναντήθηκε χωριστά στο Coveney και στη συνέχεια στην Barclay στην έδρα της ΕΕ, ο Barnier υπενθύμισε τη θέση της ΕΕ.
"Ο Michel Barnier τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια πλήρως λειτουργική λύση στη Συμφωνία Απόσυρσης για να αποφευχθούν "σκληρά σύνορα" στην Ιρλανδία, να προστατευθεί η οικονομία του συνόλου των νησιών και η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς", ανέφερε η ΕΕ.
Η Ένωση πάντως παραμένει "ανοιχτή σε λειτουργικές προτάσεις που υπηρετούν όλους αυτούς τους στόχους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης