Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νοτοπούλου: Με προχειρότητα καταρτίστηκαν τα κυβερνητικά μέτρα για την Thomas Cook

Νοτοπούλου: Με προχειρότητα καταρτίστηκαν τα κυβερνητικά μέτρα για την Thomas Cook
«Η Κυβέρνηση είναι ακόμα αμήχανη και απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την πτώχευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook», επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου
Προχειρότητα καταλογίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της τουριστικής αγοράς από την κατάρρευση της Thomas Cook. 
«Τα μέτρα που προανήγγειλε ο Υπουργός Τουρισμού, εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων και αγωνίας των διαφόρων κλάδων της τουριστικής αγοράς, ναι μεν αποτελούν πρώτα βήματα για την στήριξη τους από την κατάρρευση της Thomas Cook, πλην όπως είναι εμφανές ότι καταρτίστηκαν με προχειρότητα και δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις προσδοκίες τους.
Ιδιαίτερα στο επίπεδο της προστασίας των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και καταβολής των δεδουλευμένων τους τα μέτρα είναι επιεικώς ανεπαρκή», σημειώνει η κ. Νοτοπούλου.
«Χρειάστηκαν τρεις κυβερνητικές συσκέψεις, οι δύο πρώτες άκαρπες, προκειμένου να καταλήξει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε αυτά, ανακοινώνοντάς τα κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», δεδομένου ότι την Δευτέρα εκπνέουν μία σειρά υποχρεώσεων των τουριστικών επιχειρήσεων προς το Δημόσιο.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση είναι ακόμα αμήχανη και απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την πτώχευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook και εμφανίζεται σαν να μην ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί, αν και εδώ και δύο μήνες ο αρμόδιος Υπουργός κ. Θεοχάρης γνώριζε.
Εύλογα αναρωτιόμαστε εάν ο κ. Θεοχάρης είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ή οποιοδήποτε άλλον στην Κυβέρνηση για την κρισιμότητα της κατάστασης και τις συνέπειες από ενδεχόμενη πτώχευση του ταξιδιωτικού ομίλου, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thomas Cook την 25 Ιουλίου, ή εάν είχε πράξει το ελάχιστο να έχει έστω προβλέψει την ύπαρξη μηχανισμού σε ετοιμότητα. Ή μήπως κράτησε την πληροφόρηση που έλαβε για ‘’προσωπική του χρήση’’» ; διερωτάται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ερώτημα παραμένει το ίδιο:
Ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίστηκε ο κ. Θεοχάρης;
Πάντως όχι του ελληνικού τουρισμού.
Εδώ υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, καθώς ο Υπουργός Τουρισμού απέκρυψε την πραγματική κατάσταση για την οποία ήταν ενήμερος, κατά δήλωσή του, και βιάστηκε να καθησυχάσει τον τουριστικό κόσμο, χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης.
Σε κάθε περίπτωση η έλλειψη αποφασιστικότητας που φαίνεται να διακρίνει την Κυβέρνηση της ΝΔ επιτείνει τις έντονες ανησυχίες που υπάρχουν για αναποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος και πλήττει το κύρος της χώρας διεθνώς ως προς την ικανότητά της να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους κρίσεις»,σημειώνει η κ. Νοτοπούλου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης