Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού): Η κατάρρευση της Thomas Cook θα αλλάξει τα δεδομένα στον ελληνικό τουρισμό

Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού): Η κατάρρευση της Thomas Cook θα αλλάξει τα δεδομένα στον ελληνικό τουρισμό
Αποκτήσαμε πλήρη εικόνα για την Thomas Cook στην Ελλάδα προκειμένου να προετοιμάσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που κατέρρεε η εταιρεία
Στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης λέγοντας ότι η κυβέρνηση γνώριζε από νωρίς ότι η εταιρεία βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και είχε ετοιμάσει σχέδιο.
«Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και εγώ το υπουργείο Τουρισμού, φροντίσαμε να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα για την έκθεση της Thomas Cook στην Ελλάδα προκειμένου να προετοιμάσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που κατέρρεε η εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. θεοχάρης.
Σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ υπογραμμίζει ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις. Βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που επηρεάζονται».
Αναφερόμενος στα μέτρα «άμεσης ισχύος» που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook, ο υπουργός αναφέρει το ειδικό πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για την στήριξη των θέσεων εργασίας, την αναστολή για 6 μήνες της καταβολής του ΦΠΑ σε αναλογία ίση με το ποσοστό του τζίρου που είχε κάθε επιχείρηση με την πτωχευμένη εταιρεία και τη στήριξη μέσω της Ελληνικής Τράπεζας ανάπτυξης των εταιρειών που επλήγησαν.
Ερωτηθείς για το πώς κλείνει τουριστικά η χρονιά για τη χώρα μας, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «αν δεν είχε μεσολαβήσει η κατάρρευση της Thomas Cook θα σας έλεγα πως η χρονιά θα έκλεινε με έσοδα κατά 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το 2018 και με σημαντική αύξηση της μέσης δαπάνης.
Όμως οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και ενδέχεται το φαινόμενο της Thomas Cook να αλλάξει τα δεδομένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης