Ρωσία: Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μόσχα -Ζητούν την απελευθέρωση ακτιβιστών

Ρωσία: Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μόσχα -Ζητούν την απελευθέρωση ακτιβιστών
Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν σε συγκεντρώσεις κατά του αποκλεισμού από τις τοπικές εκλογές των υποψηφίων της αντιπολίτευσης
Νέες κατηγορίες κατά του Κρεμλίνου εξαπολύουν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Ρωσία οι οποίοι προγραμμάτισαν νέα πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Μόσχας με αίτημα την απελευθέρωση διαδηλωτών που έχουν φυλακιστεί.
Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν σε συγκεντρώσεις κατά του αποκλεισμού από τις τοπικές εκλογές των υποψηφίων της αντιπολίτευσης, ενώ οι καταγγελίες για αστυνομική βαρβαρότητα και οι ποινές φυλάκισης, που πολλοί Μοσχοβίτες χαρακτήρισαν σκληρές, προκάλεσαν ασυνήθιστη δημόσια κατακραυγή. Πολλοί άνθρωποι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έως τέσσερα έτη, ενώ άλλοι διώκονται για εγκλήματα όπως βία κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
Σε μια σπάνια κίνηση, τα δικαστήρια άφησαν ελεύθερο έναν διαδηλωτή με εγγύηση και απέσυραν τις κατηγορίες σε βάρος ενός άλλου.
Ωστόσο οι αντίπαλοι του προέδρου Putinν υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις αυτές ίσως είναι μια τακτική για να αποφευχθούν περαιτέρω παραχωρήσεις και θέλουν να ενταθούν οι πιέσεις ώστε να αφεθούν και άλλοι ελεύθεροι.
"Εάν υπάρχουν 50.000 άτομα, θα τους απελευθερώσουν όλους", έγραψε στο Twitter ο Leonid Volkov, σύμμαχος του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Novalny. Το γραφείο του δημάρχου της Μόσχας έχει δώσει την άδεια για τη συγκέντρωση, που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανόν να υπάρξουν μαζικές συλλήψεις από την αστυνομία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS