Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που η ΝΔ είναι στην Κυβέρνηση καταγράφονται πλήθος από αναθεωρήσεις απόψεων

Βούτσης: Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που η ΝΔ είναι στην Κυβέρνηση καταγράφονται πλήθος από αναθεωρήσεις απόψεων
Ο Ν. Βούτσης ίδιος κάνει λόγο για προπαγάνδα της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υπουργού, περί χρεοκοπημένης ΔΕΗ
«Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που η ΝΔ είναι στην Κυβέρνηση καταγράφονται πλήθος από αναθεωρήσεις απόψεων πάνω στο σύνολο των μεγάλων ζητημάτων που αποτέλεσαν και αντικείμενο οξείας αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο», δηλώνει ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ά Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης.
Ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews, αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι και  κληθείς να πει γιατί υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τον λαό προεκλογικά και τον λόγο που τον κατηγορεί για «τυμβωρυχία» σχετικά με τη στάση του για το Μάτι, αναφέρει πως από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση«ενορχηστρώθηκε επί μήνες ένας απαράδεκτος τακτικισμός στα όρια της τυμβωρυχίας και της προσωποποίησης ευθυνών ενόψει του ότι το 2019 θα ήταν χρόνος πολλαπλών μάλιστα εκλογικών αναμετρήσεων».
Υπογραμμίζει πως «η παραδοχή του κ. Μητσοτάκη από βήματος του ΟΗΕ για τα πραγματικά βασικά αίτια της τραγωδίας δυστυχώς δεν μας ξενίζει πλέον παρότι προφανώς συνιστά μια « προσγείωση» στην αλήθεια, την οποία από τότε γνώριζε. Γιατί είναι πλέον φανερό ότι στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που η ΝΔ είναι στην Κυβέρνηση καταγράφονται πλήθος από αναθεωρήσεις απόψεων πάνω στο σύνολο των μεγάλων ζητημάτων που αποτέλεσαν και αντικείμενο οξείας αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο».
Ο ίδιος κάνει λόγο για προπαγάνδα της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υπουργού, περί χρεοκοπημένης ΔΕΗ.
Όπως σημειώνει «η προπαγάνδα της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υπουργού, περί χρεοκοπημένης ΔΕΗ αποδεικνύεται ήδη, μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρόσφατου τριμήνου, ότι αποτελεί το «φύλο συκής» για την ιδιωτικοποίηση των φιλέτων της και της ίδιας της επιχείρησης εν συνόλω».
 «Άλλωστε η ίδια πολιτική προετοιμάζει το έδαφος για την απόσυρση του δημοσίου από την τεράστια στρατηγικής σημασίας και απολύτως κερδοφόρα επιχείρηση των ΕΛΠΕ.
Δεν νομίζω πλέον ότι υπάρχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται το «κλείσιμο ματιού» σε συγκεκριμένα συμφέροντα, ακόμα και με την ανάληψη από πλευράς της κυβέρνησης του απαράδεκτου ρίσκου για την απαξίωση αυτών των βραχιόνων της ενεργειακής πολιτικής της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.
Για την υπόθεση της Novartis, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε την απρόσκοπτη διερεύνηση γεγονότων και προσωπικών ή και πολιτικών ευθυνών. Αντίθετα αποθαρρύνονται οι λειτουργοί της όταν το πολιτικό σύστημα, εν προκειμένω η ΝΔ, στοχοποιεί τον πρώην ΠΘ και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν σκευωρούς και μετεκλογικά αναδιπλώνεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ακριβώς γιατί γνωρίζουν το πλήρες αβάσιμο μιας τέτοιας κατηγορίας».
Τέλος, για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι το κόμμα «έχει ευθύνη και καθήκον να γίνει ένα πολύ πιο μαζικό κόμμα, να γειωθεί κοινωνικά, να ενθαρρύνει τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας μέσα από την προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκεί η Κυβέρνηση, να αντιστοιχηθεί και να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διεργασίες σε κλίμακα Ευρώπης για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου συνεργασίας της Αριστεράς με τους Πράσινους και δυνάμεις των Σοσιαλιστών που αποδεσμεύονται από τον πολυετή εγκλωβισμό τους σε νεοφιλελεύθερα δόγματα».
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «τα συγκεκριμένα βήματα μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο των επόμενων λίγων μηνών θα υπακούουν στη συλλογική μας θέληση και στη συναντίληψη που έχουμε επ’ αυτού με όλες τις δυνάμεις που ήδη έχουμε συνεργαστεί από την ευρύτερη Αριστερά για να υλοποιηθεί με όρους κοινωνίας και με βάση τις αξίες της Αριστεράς ο στόχος που έθεσε πρόσφατα στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας για ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα εκπροσωπεί τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της Αριστεράς.
Η κινηματική και η πράσινη Αριστερά είναι στην καρδιά προφανώς αυτής της αναζήτησης της σύγχρονης εποχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης