Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ουγγαρία μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη των ιταλικών συνόρων από τους παράνομους μετανάστες

Orban: Η Ουγγαρία μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη των ιταλικών συνόρων από τους παράνομους μετανάστες
«Εάν είναι απαραίτητο, μπορούμε να αναλάβουμε την προστασία ορισμένων μεθοριακών περιοχών της Ιταλίας», δήλωσε ο Victor Orban
O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban δήλωσε την Κυριακή (29/9) ότι η χώρα του θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων της Ιταλίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
«Εάν είναι απαραίτητο, μπορούμε να αναλάβουμε την προστασία ορισμένων μεθοριακών περιοχών της Ιταλίας», δήλωσε ο Victor Orban σε συνέδριο του κόμματος του Fidesz.
«Έχετε επιτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών, αλλά μπορείτε ακόμα να αναλάβετε τη μεταφορά σημαντικού αριθμού παράνομων μεταναστών από την Ιταλία στις χώρες καταγωγής τους», συνέχισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Δηλώνοντας ότι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, ο Orban κατηγόρησε τον Ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte ότι έχει χαλαρή πολιτική μετανάστευσης.
Η Ουγγαρία, με την υποστήριξη των εταίρων της στην ομάδα Visegrad Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία, ενίσχυσε στρατεύματα και αστυνομία στα σύνορά της ως μέρος των μέτρων κατά των παράνομων μεταναστών.
Η Ουγγαρία ανέπτυξε φράχτη με συρματόπλεγμα κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία και την Κροατία για να σταματήσει την παράνομη εισροή μεταναστών, ανακήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις παραμεθόριες περιοχές και θέσπισε αυστηρότερες ποινές για παράνομες διαβάσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης