Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες Putin - Trump μπορούν να δοθούν στην δημοσιότητα κατόπιν αμοιβαίας συνεννοήσεως

Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες Putin - Trump  μπορούν να δοθούν στην δημοσιότητα κατόπιν αμοιβαίας συνεννοήσεως
Υπό όρους θα δεχόταν το Κρεμλίνο την δημοσιοποίηση των συνομιλιών Putin-Trump
Το Κρεμλίνο κατέστησε σαφείς σήμερα τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσαν να δοθούν στην δημοσιότητα τα στενογραφημένα πρακτικά των συνομιλιών μεταξύ Putin και Trump.
Η δημοσιοποίηση των στενογραφημένων πρακτικών των συνομιλιών των δύο ηγετών είναι δυνατή μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, όμως εφόσον υπάρξουν τέτοιες προτάσεις εκ μέρους των ΗΠΑ, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να τις συζητήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ειδικής επιτροπής για θέματα κατασκοπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Adam Schiff, σύμφωνα με τις οποίες οι Δημοκρατικοί θέλουν να δημοσιοποιηθούν οι συνομιλίες των δύο ανδρών.
"Φυσικά σε κάποιο βαθμό η δημοσιοποίηση τους είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο της αμοιβαίας συνεννόησης των μερών, καθώς υπάρχει τέτοια πρακτική στην διπλωματία.", ανέφερε ο Peskov.
Παράλληλα ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι παρόμοια αιτήματα «και όλες οι διεργασίες που γίνονται γύρω από το θέμα αυτό στις ΗΠΑ, αναμφισβήτητα συνιστούν εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ» και ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να επέμβουν στην υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης