Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Πιθανότερο αποτέλεσμα για το Brexit μία νέα παράταση του Άρθρου 50

Scope: Πιθανότερο αποτέλεσμα για το Brexit μία νέα παράταση του Άρθρου 50
Έκθεση της Scope Ratings για το Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα αιτηθεί μία νέα παράταση του Άρθρου 50, εκτιμά σε έκθεσή της η Scope Ratings, εν μέσω έντονης αβεβαιότητας για το σχέδια της κυβέρνησης του Boris Johnson.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ανέτρεψε το κλείσιμο του Κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Η επιστροφή των Βρετανών βουλευτών στη Βουλή υπογραμμίζει την άποψη ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου παραμένει απίθανο σενάριο.
Αντ 'αυτού, η βρετανική κυβέρνηση πιθανότατα θα χρειαστεί άλλη παράταση στο άρθρο 50 πριν από τις 31 Οκτωβρίου, με την ακριβή διάρκεια οποιασδήποτε περαιτέρω παράτασης να εξαρτάται από τις εσωτερικές κοινοβουλευτικές συζητήσεις καθώς και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.
Χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Johnson δεν μπορεί να πάρει μια συμφωνία για το Brexit με κοινοβουλευτική ψηφοφορία ή να αποκτήσει το δικαίωμα να διώξει το νησί από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή να προκαλέσει τις πρόωρες εκλογές με τους όρους του
Αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να διευκολυνθεί μια συμφωνία που μπορεί να περάσει στο Κοινοβούλιο, ο μόνος δρόμος από το αδιέξοδο είναι οι πρόωρες εκλογές», σχολιάζει ο οίκος, αναμένοντας εκλογές πιθανότατα μετά την 1η Νοεμβρίου.
Η Scope επιμένει ότι η τελική έκβαση θα είναι ένα Brexit έπειτα από συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών.
Επισημαίνεται πως ο οίκος αναμένει οικονομική ανάπτυξη μόλις 1,3% φέτος και 1,1% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης