Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης (ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαία η υψηλή φορολογία που εφαρμόσαμε για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική

tags :
Φλαμπουράρης (ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαία η υψηλή φορολογία που εφαρμόσαμε για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική
Δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος για τη θέση του Τσίπρα είπε ο κ.Φλαμπουράρης
Την θέση ότι ήταν αναγκαία η υψηλή φορολογία που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει κοινωνική κριτική διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπ. Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, ο οποίος σχετικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ανοίξει συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας.
«Όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα δεν είναι εύκολη.
Όταν κάνω κάτι, θεωρώ ότι κάνω το σωστό.
Κάποιοι άλλοι όμως βλέπουν ότι το κάνω λάθος», υπογράμμισε ο κ.Φλαμπουράρης, ο οποίος χαρακτήρισε αναγκαία την υψηλή φορολογία που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διακυβέρνησή του.
«Χωρίς αυτή δεν μπορούσες να ασκήσεις κοινωνική πολιτική, π.χ, να δώσεις επιδόματα.
Ωστόσο, δεν φορολογήσαμε το πολύ μεγάλο κεφάλαιο.
Έπρεπε να υπάρχει μια κλιμακωτή φορολόγηση αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα τόσο μεγάλης φορολόγησης.
Υπήρχαν και δεσμεύσεις από το εξωτερικό.
Δεν σου επέτρεπαν οι θεσμοί» είπε ο κ.Φλαμπουράρης, ο οποίος ερωτηθείς τι του λέει ο κόσμος που τον πλησιάζει, απάντησε: «Μας λένε μα, ήταν ανάγκη να χάσετε;».
Όσον αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την επόμενη ημέρα, ο κ.Φλαμπουράρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει δεύτερος στη θέση του Τσίπρα ενώ διεμήνυσε πως αν και είναι αναγκαίο το φρεσκάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ «δεν περνάει από το μυαλό μας η πασοκοποίηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης