Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πανταλάκης (Attica Bank) για την υπόθεση Καλογρίτσα: Πόρισμα….ποιο πόρισμα;

Πανταλάκης (Attica Bank) για την υπόθεση Καλογρίτσα: Πόρισμα….ποιο πόρισμα;
Το  υπαρκτό πόρισμα για Καλογρίτσα …δεν υπάρχει σύμφωνα με τη διοίκηση
Ειδική περίπτωση χαρακτηρίζει την υπόθεση Καλογρίτσα η Τράπεζα Αττικής, για την οποία δεν υπάρχει κανένα πόρισμα σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η διοίκηση.
Βέβαια το πόρισμα υπάρχει, αλλά έχει… εξαφανιστεί.
Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, η διοίκηση της Attica Bank ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει τιτλοποίηση των απαιτήσεων του Καλογρίτσα, ωστόσο η τράπεζα έχει κινήσει διαδικασίες κλειδώματος λογαριασμών και δικαστικών ενεργειών.
Η διοίκηση έκανε λόγο για εγγυητικές επιστολές ύψους 17 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν τρία έργα που έχει αναλάβει η Άκτωρ από τον Καλογρίτσα.
Σύμφωνα με τον Θ. Πανταλάκη, τις εγγυητικές τις έχει αναλάβει η Άκτωρ.
Ωστόσο ανέφερε ότι το χρηματοδοτικό άνοιγμα στον Καλογρίτσα δεν είναι σημαντικό.
Όσον αφορά την καθίζηση των εσόδων από τόκους και προμήθειες, η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής δεν είναι σε θέση να δώσει πειστικές απαντήσεις.
Όπως τονίστηκε, η σημαντική μείωση των ιδίων κεφαλαίων στο εξάμηνο οφείλεται στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών και την εφαρμογή του ΔΠΧΠ 9.
Ο κ. Πανταλάκης παραδέχθηκε ότι το σημαντικό ποσοστό που εμφανίζει η τράπεζας σε επίπεδο αύξησης καταθέσεων, οφείλεται στο γεγονός ότι η Attica Bank ξεκινά από χαμηλή βάση, μετά το ρεκόρ εκροών που καταγράφηκε το 2016.
Παράλληλα, οι ενεργοί εταιρικοί πελάτες της Attica Bank σήμερα  δεν υπερβαίνουν τους 1000, μετά την τιτλοποίηση 40 χιλ. λογαριασμών, ενώ οι καθυστερημένοι λογαριασμοί (ξεχωριστό ΑΦΜ) ανέρχονται σε 7000 με ονομαστική αξία 800 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατ. αφορούν στεγαστικά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης