Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αρνητικό outlook για το ευρωπαϊκό λιανεμπόριο λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας

tags :
Moody's: Αρνητικό outlook για το ευρωπαϊκό λιανεμπόριο λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας
Αρνητικές προοπτικές για το λιανεμπόριο στις ευρωπαϊκές αγορές προβλέπει ο οίκος Moody's
Αρνητικές είναι οι προοπτικές που δίνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's για το ευρωπαϊκό λιανεμπόριο, κάτι το οποίο προκαλεί επιβράδυνση στην οικονομία.
Η άνοδος του ανταγωνισμού με τις online αγορές και τις εκπτώσεις, θα εξακολουθεί να επιβαρύνει τους λιανοπωλητές, μειώνοντας τα περιθώρια.
Η εξασθένηση επίσης των πληθυσμών, κατά την Moody's, όπως ακόμη και η φτώχεια των νέων και η αυξανόμενη αστικοποίηση επιδεινώνουν επίσης τη ζήτηση.
Οι προοπτικές λοιπόν για τον τομέα λιανικής στην Ευρώπη για τους επόμενους 12-18 μήνες, δηλαδή ίσως και μέχρι τις αρχές του 2021, είναι αρνητικές.
Οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν σε αρνητικό outlook είναι ο συνδυασμός της ανόδου των online αγορών και των αγορών έκπτωσης, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο την ευκολία και την αξία, ενώ η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή.
"Τα συνολικά έσοδα του ευρωπαϊκού λιανικού τομέα θα παραμείνουν αναιμικά για το 2020, καθώς οι online πωλητές και οι αγορές σε καταστήματα με μόνιμες εκπτώσεις συμπιέζουν τα μεγαλύτερα περιθώρια των λιανοπωλητών, αναγκάζοντάς τους να μειώσουν τις τιμές τους", δήλωσε ο David Beadle, Αντιπρόεδρος της Moody's.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές και η κερδοφορία των παραδοσιακών λιανοπωλητών θα αποδυναμωθούν καθώς προσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια των καταστημάτων σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού, της υψηλής φτώχειας των νέων και της αυξανόμενης αστικοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης