Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Το παγκόσμο ΑΕΠ το 2020 θα υποχωρήσει σε χαμηλό 8ετίας

tags :
Fitch: Το παγκόσμο ΑΕΠ το 2020 θα υποχωρήσει σε χαμηλό 8ετίας
Αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ η Fitch, προβλέποντας επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας
Επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας για το 2020 προβλέπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings εκτιμώντας ότι ο παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης θα σημειώσει χαμηλό 8ετίας. 
Αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ, λόγω κυρίως της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.
Την πτώση του παγκόσμιου εμπορίου και της μεταποίησης, όπως επισημαίνει στην έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης, θα παρατείνει η χαμηλότερη ανάπτυξη της Κίνας, η οποία με τη σειρά της θα συνεχίσει να πιέζει την επέκταση της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος προβλέπει μείωση κατά 20 μονάδες βάσης, προβλέψεις για το 2019 και το 2020, σε 2,6% και 2,5% αντίστοιχα, από 3,2% το 2018 και αν η επίδοση για το 2020 επαληθευτεί θα είναι η χαμηλότερη από το 2012.
Η εκτίμηση για την ανάπτυξης της Κίνας, για το 2020, αναθεωρήθηκε σε 5,7% από 6%, ενώ οι προβλέψεις της Ευρωζώνης μειώθηκαν στο 1,1% από 1,3%.
Δεδομένου ότι η οικονομίας της Γερμανίας είναι η πιο εξωστρεφής στην ευρωζώνη, θα επηρεαστεί περισσότερο, και μάλιστα αναμένει μια ύφεση από το τρίτο τετράμηνο του 2019
Για τις ΗΠΑ, η ανάπτυξη αναμένεται να ανέλθει σε ποσοστό μόλις 1,7% το 2020, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,8%.
«Οι ΗΠΑ δεν παραμένουν ανεπηρέαστες, καθώς οι εξαγωγές, η μεταποίηση και οι επιχειρηματικές επενδύσεις επιδεινώνονται.
Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι πιο κλειστή οικονομία - το εξωτερικό εμπόριο αντιπροσωπεύει ένα σχετικά μικρό μερίδιο του ΑΕΠ- εξακολουθεί να βασίζεται στις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, μια στενή αγορά εργασίας και μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική. (…)
Δεν αναμένουμε νέες μειώσεις των επιτοκίων, η Fed θα παραμείνει σε αναμονή μέχρι το 2020», τονίζει ο αμερικανικός οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης