Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Weidmann (Bundesbank) στην ΕΚΤ: Απαιτούνται μέτρα τόνωσης και «έντονος διάλογος»

tags :
Μήνυμα Weidmann (Bundesbank) στην ΕΚΤ: Απαιτούνται μέτρα τόνωσης και «έντονος διάλογος»
Αντίθετος στο QE ο πρόεδρος της Bundesbank
Στην αναγκαιότητα μιας "έντονης συζήτησης" προκειμένου να ληφθούν μέτρα τόνωσης από μέρους της ΕΚΤ, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Παράλληλα υπογράμμισε την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων μέσα στην ΕΚΤ, η οποία τονώνει την πολυφωνία.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να "διαλύσει" τις υπόνοιες ότι χρηματοδοτεί κυβερνήσεις. Εξάλλου ήταν εκ των μελών του Δ.Σ. της ΕΚΤ που τάχθηκαν κατά της νομισματικής χαλάρωσης ώστε να επιτραπεί στην κεντρική τράπεζα να αγοράσει επιπλέον κρατικό χρέος.
"Χρειάζονται μέτρα, όπως οι αγορές κρατικών ομολόγων. Αυτή η αναγκαιότητα οδηγεί σε έντονη συζήτηση, αλλά αυτή είναι και η δύναμη της ΕΚΤ", τόνισε σε ομιλία του σήμερα (1/10) στην Bundesbank.
Η ΕΚΤ υποσχέθηκε να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα για απεριόριστο χρόνο, έως ότου ο πληθωρισμός επιστρέψει στο στόχο της μόλις κάτω από 2%, αλλά πρόκειται να επιτύχει ένα ανώτατο όριο στη Γερμανία το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους αναλυτές.
"Ιδιαίτερα σε μια νομισματική ένωση με δημοσιονομική αυτονομία για τα κράτη μέλη, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής δεν θα θολώσει", κατέληξε ο κ. Weidmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης