Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τα κορυφαία ινστιτούτα υποβαθμίζουν εκτιμήσεις για το ΑΕΠ - Μόλις στο +0,5% το 2019

Γερμανία: Τα κορυφαία ινστιτούτα υποβαθμίζουν εκτιμήσεις για το ΑΕΠ - Μόλις στο +0,5% το 2019
Οι αναλυτές επικαλούνται την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση για μεταποίηση και την αύξηση της αβεβαιότητας, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων
Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2019 και το 2020 προχώρησαν τα κορυφαία οικονομικά Ινστιτούτα της Γερμανίας.
Οι αναλυτές επικαλούνται την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση για μεταποίηση και την αύξηση της αβεβαιότητας, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων.
Η πτωτική αναθέωρηση των εκτιμήσεων αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία για ύφεση της γερμανικής οικονομίας.
Τα ινστιτούτα εκτιμούν ότι η οικονομία της Γερμανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό +0,5% το 2019 από +0,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και +1,1% το 2020 από +1,8%.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα ξεσπάσει οικονομική κρίση, ωστόσο προειδοποιούν ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί.
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη αργότερα τον Οκτώβριο.
Τον Απρίλιο οι προβλέψεις της έκαναν λόγο για ανάπτυξη +0,5% το 2019 και +1,5% το 2020/.

Καθησυχάζει ο Scholz

Την θέση ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση, εάν αυτή υπάρξει και είναι τόσο σοβαρή όσο αυτή του 2008/2009 διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Σε δηλώσεις του ο Scholz υποστήριξε ότι η Γερμανία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση, εάν προκύψει, τονίζοντας πάντως ότι δεν περιμένει μια ύφεση τόσο κακή όσο αυτή του 2008/2009.
«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί έχουμε επαρκείς οικονομικούς πόρους.
Εάν υπάρξει οικονομική κρίση, είμαστε σε θέση να λάβουμε αντίμετρα, αν και προς το παρόν αυτό που βλέπουμε είναι μια πιο αργή ανάπτυξη» είπε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Scholz.
«Εάν μια σοβαρή κρίση όσο ήταν το 2008/2009 εμφανιστεί στον ορίζοντα, η Γερμανία θα κάνει ότι είναι απαραίτητο» είπε ο Scholz, ο οποίος πάντως εκτίμησε ότι δεν βλέπει πιθανό το σενάριο αυτό, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βελτίωση της οικονομίας, έστω και με πιο αργούς ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης