Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σημαντική συνεισφορά της AEGEAN στην επέκταση της τουριστικής περιόδου - Άνοδος +11% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού σε Αθήνα

tags :
Σημαντική συνεισφορά της AEGEAN στην επέκταση της τουριστικής περιόδου - Άνοδος +11% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού σε Αθήνα
Η κίνηση εξωτερικού για την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως από τις βάσεις που διατηρεί η AEGEAN σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Καλαμάτα, απέφερε 8% αύξηση
Η AEGEAN μετέφερε 11,6 εκατομμύρια επιβάτες και πέτυχε 7% αύξηση στο σύνολο της επιβατικής κίνησής της, για το εννεάμηνο του 2019.
Το σύνολο σχεδόν της αύξησης, προέρχεται από την άνοδο +11% κίνησης της εταιρείας, στις γραμμές εξωτερικού (700.000 επιβάτες επιπλέον).
Εφτασε τα 6,8 εκ. επιβάτες στο εννεάμηνο, έχοντας επενδύσει σε 715.000 επιπλέον θέσεις.

Αύξηση σε Αθήνα και σε περιφερειακά αεροδρόμια βάσεις της AEGEAN

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, κύρια βάση δραστηριότητας της εταιρείας, η κίνηση εξωτερικού για το 2019 σημείωσε αύξηση 11%.
Την ίδια περίοδο, η κίνηση εξωτερικού για την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως από τις βάσεις που διατηρεί η AEGEAN σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Καλαμάτα, απέφερε 8% αύξηση.
Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς η συνολική τουριστική κίνηση στην περιφέρεια είναι στάσιμη ή βαίνει βιούμενη.



Συνεχίζεται προσπάθεια διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

Η συστηματική προσπάθεια για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω δραστηριοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του στόλου στις αρχές της τουριστικής περιόδου, όπως έγινε φέτος, ενέχει οικονομικό ρίσκο για την εταιρεία.
Είναι όμως απαραίτητη τόσο για την αξιοποίηση του στόλου όσο και για την ενίσχυση του τουρισμού και τελικά αποφέρει αποτελέσματα.
Η στρατηγική αυτή, συνεχίζεται από μια εξίσου σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αλλά και από τη διατήρηση περισσότερων προορισμών.
Έτσι, έως το τέλος του χρόνου, η προσφορά θέσεων θα φτάσει τις 17,6 εκ., εκ των οποίων 10,2 εκ. θέσεις θα διατεθούν για πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού.
Έως τα τέλη του Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της AEGEAN για το καλοκαίρι του 2020.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης