Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν κατά +0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2019

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν κατά +0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά +2,1%
Άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/10) στοιχεία της Eurostat, ανακάμπτοντας από την πτώση που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, έναντι πτώσης -0,5% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +2,1%, ενώ η αντίστοιχη ετήσια άνοδος για το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ διαμορφώθηκε στο +2,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος για την Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα μη εδώδιμων αγαθών, και συγκεκριμένα στο +0,4%, ενώ οι πωλήσεις για τον τομέα καυσίμων κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στην Πορτογαλία (+1,1%) και την Εσθονία (+1%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην Αυστρία και τη Σλοβακία (αμφότερες στο -1,3%).
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη υποχώρησαν κατά -0,5% σε μηνιαία βάση για τον Αύγουστο του 2019, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -0,8%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία πτώση στις τιμές παραγωγού διαμορφώθηκε στο -0,4%, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,3%.
Ο τομέα που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση ήταν αυτός της ενέργειας, όπου οι τιμές υποχώρησαν κατά -1,9%, ενώ οι τιμές παραγωγού στους τομείς ενδιάμεσων και κεφαλαιουχικών αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες.
Αντίθετα, οι τιμές διαρκών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,1% και +0,2% αντίστοιχα.
Τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης μεταξύ των χωρών καταγράφηκαν στην Ισπανία (-1,4%) και την Ελλάδα (-1,3%), ενώ στον αντίποδα, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν στη Βουλγαρία (+0,7%) και την Ουγγαρία (+0,4%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης