Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Τελευταία ελπίδα για την οικονομία η αποδυνάμωση του δολαρίου

tags :
Saxo Bank: Τελευταία ελπίδα για την οικονομία η αποδυνάμωση του δολαρίου
Οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν επιδεινωθεί λόγω των αδύναμων στοιχείων για τον μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ
Ως την τελευταία ελπίδα για τη διάσωση της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει η Saxo Bank την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Ειδικότερα, ο Steen Jakobsen επισημαίνει ότι το 2019 θα μείνει γνωστό ως τη χρονιά που άρχισε η παγκόσμια ύφεση, παρά το γεγονός ότι το επιτόκια είναι χαμηλότερα από ποτέ.
«Η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στο τέλος ενός πολύ μακρύ δρόμου και έχει αποδειχθεί αποτυχία» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed, τον Σεπτέμβριο, μείωση τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης (για δεύτερη φορά) με αποτέλεσμα να είναι στο εύρος του 1,75% έως 2%.
Την ίδια στιγμή, η ΕΚΤ παρουσίασε ένα πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη, μειώνοντας το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,5% και επανεκκινώντας το QE.
Οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν επιδεινωθεί τελευταία λόγω των αδύναμων στοιχείων για τον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ.
«Σε ένα παγκόσμιο σύστημα αποτυχημένων νομισματικών πολιτικών και μιας μακράς και δύσκολης πορείας για τη δημοσιονομική πολιτική, έχει απομείνει μόνο ένα εργαλείο για την παγκόσμια οικονομία και αυτό είναι η αποδυνάμωση του δολαρίου» αναφέρεται στην ανάλυση της Saxo Bank.
Στην έκθεση περιλαμβάνεται εκτίμηση για παγκόσμιο χρέος 240 τρισ. δολ. -σχεδόν το 240% του παγκόσμιου ΑΕΠ- ενώ μεγάλο κομμάτι αυτού του είναι σε δολάριο.
Σύμφωνα με τη Saxo Bank, οι προοπτικές για όλους τους κλάδους assets συνδέονται άμεσα με το δολάριο.
«Εάν το δολάριο ενισχυθεί πολύ, η ένταση στο σύστημα αυξάνεται: όχι μόνο για τις αμερικανικές εξαγωγές αλλά και για την αναδυόμενη αγορά με υψηλή εξάρτηση στο δολάριο» επισημαίνεται στην ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης