Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Επαναβεβαίωση των ισχυρών ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο στον ΟΗΕ, επιδιώκει η Λευκωσία

Αναστασιάδης: Επαναβεβαίωση των ισχυρών ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο στον ΟΗΕ, επιδιώκει η Λευκωσία
Να μην παραβιαστεί η διάταξη του άρθρου που προβλέπει την επιστροφή των Ελληνοκυπρίων κατοίκων της περιοχής κάτω από τη διοίκηση του ΟΗΕ, επιδιώκει ο κ. Αναστασιάδης
Την επαναβεβαίωση των ισχυρών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ως μήνυμα κατά όσων παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού, επιδιώκει η Λευκωσία μέσω της προσφυγής της στο εκτελεστικό σώμα του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
«Ο επιδιωκόμενος στόχος είναι η επαναβεβαίωση των ισχυρών ψηφισμάτων που είχαμε επιτύχει στο παρελθόν, για να δοθεί ένα εξίσου ισχυρό μήνυμα προς όσους παραβιάζουν το 550, παραδείγματος χάριν, το 789» (σημ. το ψήφισμα 789 / 1992 αποτελεί επαναβεβαίωση του 550 που προβλέπει την επιστροφή των Ελληνοκυπρίων κατοίκων της περιοχής κάτω από τη διοίκηση του ΟΗΕ), ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτηρίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).
Ερωτηθείς για την επιστροφή του δεύτερου τουρκικού γεωτρύπανου, Γιαβούζ, στην κυπριακή ΑΟΖ και την έκδοση νέας τουρκικής NAVTEX, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε λέγοντας πως «το έχουμε υπόψη μας και λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα με βάση το διεθνές δίκαιο μέτρα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης